08 Eylül 2017 15:28

Jüri, Zafer Çağlayan hakkındaki tutuklama kararını onayladı

ABD’de Zafer Çağlayan, Süleyman Aslan ve Levent Balkan hakkında talep edilen tutuklama kararı Jüri tarafından onaylandı.

Paylaş

ABD’de eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Halkbank eski Genel Müdürü Süleyman Aslan ile Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Levent Balkan hakkında talep edilen resmi tutuklama kararı Jüri tarafından onaylandı.

Önceki gün New York Güney Bölgesi Savcılığı tarafından yayınlanan yeni iddianame ile birlikte eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Halkbank eski Genel Müdürü Süleyman Aslan ile Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Levent Balkan da davaya sanık olarak hahil olmuştu.

Washington Hattı’nın haberine göre Çağlayan ile birlikte Aslan ve Balkan’ın hakkında telep edilen tutuklama kararının Jüri tarafından da onaylandı. Washington Hattı’nın ulaştığı begede el yazısı ile sanıkların adının altına eklenen ve sanıklar hakkında tutuklama kararı çıkarıldığını ifade eden Jüri yazısı görülüyor.

Zafer Çağlayan Reza Zerrab'dan rüşvet olarak 240 bin avroluk saat aldığı iddiasıyla gündeme gelmiş, Zarrab ise bir peçete üzerine "Saat bedeli olan 240 bin avroyu M. Zafer Çağlayan'dan aldım" yarazak alışverişi faturalandırmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cuma sabahı yaptığı basın toplantısında Çağlayan’a karşı atılan adımı Türkiye Cumhuriyetine karşı atılan bir adım olarak gördüğünü söylemiş, Zarrab, Halkbankası ve hatta Washington’daki Rezidans önündeki kavga ile ilgili çok kötü kokuların geldiğini söylemiş, ABD yargısı tarafından alınan kararları ‘hiçbir hukuk mantığı yok’ diyerek eleştirmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ahmet Şık’a Raif Bedevi Cesur Gazeteciler Ödülü

SONRAKİ HABER

Şehir Hastanesi uygulaması ne getiriyor, ne götürüyor?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa