08 Eylül 2017 14:14

Tatavla Sahne’de ‘İnce Şeyler’ başladı

Çatısı altında eski ve yeni oyunları ile misafir ekiplerin oyunlarını izleyiciyle buluşturan Tatavla Tiyatro 'İnce Şeyler Sezonu' ile perdelerini açtı

Paylaş

Tatavla Tiyatro, bu sene “İnce Şeyler Sezonu”yla perdelerini açtı. Tatavla Sahne çatısı altında eski ve yeni oyunları, farklı projeleri ve misafir ekiplerin oyunlarını izleyici ile buluşturan Tatavla Tiyatro, tüm izleyicileri bu heyecana ortak olmaya davet ediyor. 2013’te Atölye Tatavla olarak kurulan, 2014’te ise Cihangir’de Tatavla Sahne adıyla kendi sahnesine kavuşan  Tatavla Tiyatro, kurulduğu günden beri kendi oyuncusunu, yazarını ve yönetmenini yetiştirmeyi hedefleyerek, sezon boyunca sergilenen profesyonel oyunlarında tüm oyuncularını seyirciyle buluşturuyor. 

SEZON OYUNLARI

Bu sene iki yeni oyunla seyircilerin karşısına çıkmaya hazırlanan Tatavla Tiyatro’nun ilk sezon prömiyerini Özen Yula’nın kaleminden çıkan “Rahvan Giden Atlılar” oyunuyla gerçekleştirdi. Eraslan Sağlam’ın yönettiği ve Tatavla Tiyatro oyuncularından Erhan Tuna ve Edip Tepeli’nin rol aldığı iki meddahın hikayesinin anlatıldığı oyunu 1-4-7-14-21 ve 28 Ekim tarihlerinde yeniden izleyicilerle buluşacak..

JEAN TARDİEU - CABARET

Tatavla Tiyatro, yapacağı 2. tur oyunu için sezona başlamadan 73 adayın katıldığı 2 aşamalı bir seçme düzenledi. 2.Aşamaya kalan 15 aday arasından en başarılı bulunan 8 oyuncuyla “Jean Tardieu - Cabaret” oyununun hazırlıklarına başladı. Sezon içersinde takvime girecek olan oyunun yönetmen koltuğunda ise Prof. Dr. Erhan Tuna var.

ALLAHAISMARLADIK CUMHURİYET

Geçen sezonun en beğenilen oyunlarından ve “En İyi Sahne Tasarımı” dalında aday olan, Selim İleri’nin yazdığı, Eraslan Sağlam’ın yönettiği Tatavla Tiyatro oyuncularından Hale Akınlı, Tuba Zehra Sağlam, Cansu Diktaş ve Can Ertuğrul’un oynadığı cumhuriyet tarihine başka bir açıdan tanıklık eden “Allahaısmarladık Cumhuriyet” oyununu 2017-2018 sezonunda da Tatavla Sahne’de izlemeniz mümkün.

ANTİGONE

Sezonun bir başka oyunu da “Antik” bir oyuna değişik reji anlayışıyla izleyicilerin karşısına çıkan, Tatavla Tiyatro oyuncularının rol aldığı “Antigone”. Antigone,  kardeşinin ölüsünü gömdürmek için kendini feda ederken, iktidar sahiplerinin ve bir kralın ne kadar acımasız bir iş yaptıklarını ortaya koyuyor.

AKTÖR KEAN

Çevirmen Sevgi Sanlı’nın Türkçeleştirdiği tek kişilik oyun olan; “Kültür Vakfı En İyi Erkek”, “Lions Başarı Ödülü” ve “Direklerarası En İyi Tek Kişilik Oyun” gibi ödüllere de sahip “Aktör Kean” Tatavla Tiyatro’da 5’inci sezonuna giriyor. Tolga Yeter’in yönettiği İngiliz sahnesinin hükümdarı haline gelen, Shakespeare oyunda yine oyuncu Eraslan Sağlam oynuyor.

3 KADIN BİN TURNA

Ayrıca Tatavla Tiyatro’nun başarılı prodüksiyonlarından “3 Kadın Bin Turna” bu sezon yeniden havalanıyor. 74 yaşındaki oyuncu Aysan Sümercan’dan, 14 yaşındaki “çocuk gelin” karakterini bir beden performansıyla sahneliyor. Kadın olmanın, çocuk olmanın zorlukları oyunda ele alınıyor.

ÖNCEKİ HABER

Körfez’den Katar’la şartsız diyalog talebi

SONRAKİ HABER

İsviçre’ye kaçırılan Herakles Lahdi geri dönüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...