08 Eylül 2017 13:44

Köylere itfaiye aracı ile su veriliyor

Adıyaman’ın Tut ilçesinin Yalankoz, Akçalı ve Akçatepe köylerinde susuzluk had safhada. Köylere itfaiye aracı ile içme suyu dağıtımı yapılıyor.

Paylaş

Serhad BUĞDAYCI
Adıyaman

Adıyaman’ın Tut ilçesinin Yalankoz, Akçalı ve Akçatepe köylerinde yurttaşlar yıllardır yaz aylarında su sıkıntısı yaşıyor. Alevi yurttaşların yaşadığı köylerde yaşanan su sıkıntısının giderilmesi için köy sakinlerinin defalarca Adıyaman ve Tut Belediyelerine yaptığı başvurular sonuçsuz kaldı. 

Köylere sadece zaman zaman Tut Belediyesi itfaiye aracı ile içme suyu dağıtımı yapılıyor. Yalankoz köyünde yaşayan Mahmut Doğan, yyıllardır su sıkıntısı yaşadıklarını belirterek şunları söyledi:

“Köyümüz 150 hane ve 800  nüfuslu bir köydür. Yalankoz da bulunan  Havşeri içme suyu şebekesinin yüzde 55’i şehir merkezine aktarılıyor. Ama bize su verilmiyor. Köyümüzün  güney tarafından Adıyaman’a içme suyu taşınan Medetsiz su kaynağının boruları geçiyor. Aynı şekilde batı tarafından ise Adıyaman içme suyunu karşılayan Gürlevik boru hattı geçiyor. Fakat bütün çabalarımıza rağmen köyümüze su verilmemektedir. Geçen sene köyümüze su verileceği söylendi. Ancak Adıyaman Belediyesi ve Yaylakonak Beldesi buna karşı çıkıyor. Köyümüzü mağdur ediyorlar. Köyümüzün çeşmesi ise yaz sıcakları nedeniyle kurumaya yüz tuttu. İki günde bir oda yarım saat olmak üzere köylüye su verilmektedir. Aynı kaderi yan köylerimizde yaşıyor. Şimdi ben yetkililere soruyorum; 21. yüzyılda yaşıyoruz. İtfaiye ile nereye kadar köye şu getireceksiniz? Bunu bizlere reva görenleri köylüler olarak kınıyoruz."

ÖNCEKİ HABER

'MİT ajanı' davasında hem inkar hem itiraf

SONRAKİ HABER

Körfez’den Katar’la şartsız diyalog talebi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...