08 Eylül 2017 13:35

'MİT ajanı' davasında hem inkar hem itiraf

Hamburg Eyalet Yüksek Mahkemesi’nde MİT ajanı olduğu iddiasıyla yargılanan Mehmet Fatih Sayan'ın davasında hem inkar hem itiraf geldi.

Paylaş

Hamburg Eyalet Yüksek Mahkemesi’nde MİT ajanı olduğu iddiasıyla yargılanan Mehmet Fatih Sayan hakkındaki dün başlayan dava sürüyor. ANF’nin haberine göre, ilk gün iddianamenin özeti okunduktan sonra konuşan Sayan, Ankara’da görevli Türk polisleriyle ilişkisini kabul etti, ancak MİT adına çalıştığını inkar etti. Sayan ilk ifadesinde MİT ajanı olduğunu kabul etmişti. İlk oturumda iki saatten fazla özel hayatından bahsederek suçlamaların hemen hepsini özel hayatındaki tesadüflere bağlayıp reddetti.

Savcılık iddianamesinde Almanya’da suikast planları yaptığı ve MİT’e çalıştığı belirtilen Mehmet Fatih Sayan, 15 Aralık 2016’dan bu yana tutuklu bulunuyor. 

Savunma yapan Sayan, “MİT ajanıyım” yönündeki ilk ifadesini iltica başvurusunun kabul edilmesi için verdiğini savundu. Sayan, Yeni Özgür Politika’da kendisiyle ilgili çıkan “MİT ajanı” haberlerini de iltica başvurusunun kabul edilmesi için doğruymuş gibi kabul ettiğini, iltica başvurusunun kabul edilmesi için kanıt olarak Yabancılar Polisi’ne teslim ettiğini ileri sürdü.

Sayan, sadece Ankara Emniyet Müdürlüğü’nden iki polis ile ilişkili olduğunu söyledi. Söz konusu polislerle tanışıklığının ise eski eşinin akrabalarının tehdidi üzerine şikayet için gittiği Ankara Emniyetinde tesadüfen tanıştığını iddia etti.

PARA KAYNAĞINI AÇIKLAMADI

Sayan, kısa sürede Irak, İran, Suriye, Almanya, Finlandiya, Rusya, Gürcistan gibi çok sayıda ülkeye yaptığı geziyi turistik ve mesleki nedenlere bağladı. Sayan, MİT’in suikast listesindeki Yüksel Koç ile ilgili sorulara yanıt verdi. Amacının Koç hakkında bilgi toplamak olmadığını belirten Sayan, “Kendisine karşı bir kinim yok. Kendisiyle ilgili yazdığım yalan ve asparagas haberlerden üzüldüm. Telefonla ona da ulaşmaya çalıştım, çıkmayınca kızgınlıkla manipülatif bir haber yazdım ve ilişkide olduğum insanlara gönderdim” dedi.

Sayan, hakimin, “Savcılığa yazdığın mektupta PKK’nin Avrupa sorumlusunun Yüksel Koç olduğunu söylemişsiniz” ifadesine karşı ise kızgınlıkla söylediğini iddia etti. Sayan, babasının PKK tarafından öldürüldüğü yönündeki haberlerin de doğru olmadığını söyledi. 

Hakim bir kez daha savcılık ifadesini hatırlatarak “Mart 2017’de savcılığa yazdığınız mektupta ‘babamı PKK öldürdü’ demişsiniz” dedi. Sayan, bunun da kızgınlıkla söylenmiş olduğunu savundu.

TEHDİT MESAJLARINI KABUL ETTİ

MİT ajanı Mehmet Fatih Sayan, hakimin Remzi Kartal ve Yüksel Koç’a gönderilen tehdit mesajlarına ilişkin sorusuna ise “Ben göndermedim” yanıtı verdi. Sayan, arkadaşı Emre Tuncer ile birlikte 14 Kasım 2016’da Ukranya’da tesadüfen Sterk Tv’yi izlediğini ve kendisi ile ilgili haberleri görünce kızdığını ve yanındaki arkadaşı ile birlikte tehdit mesajlarını gönderdiklerini itiraf etti.

Sayan hakkında medyada çıkan haberler ardından Ankara’daki polislerin kendisiyle artık görüşmek istemediğini en son Kemal Sakin’den 6 Aralık için randevu aldığını söyledi. 5 Aralık günü Ankara’da Sakin ile görüşmek yerine İstanbul’a oradan Almanya’ya geldiğini söyledi. Uçağa binmeden önce Kemal adlı polise gönderdiği mesajı ise hakimin ısrarlı soruları üzerine kaçamak cevaplardan sonra şöyle yanıtladı: “Abi ben oraya gidip her şeyi düzelteceğim. Benim başım önemli değil giderse gitsin ama ülkemden vazgeçmem, hesap günü gelince hesaplaşırız.”

Almanya’ya iltica başvuru yapmak için geldiğini söyleyen Sayan, polis Kemal Sakin’i kızdırmamak için böylesi bir mesaj attığını iddia etti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Yaralı çocuk işçi Songül yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Köylere itfaiye aracı ile su veriliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...