08 Eylül 2017 12:48

MEB’in protokolleri Meclis gündeminde

HDP'li Taşdemir, MEB'in cemaatlerle protokoller ve müfredata yerleştiren değişiklikleri Meclis gündemine taşıdı.

Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığı’nın son dönemde, cemaatlerle protokoller ve müfredata yerleştiren değişiklikler nedeniyle sürekli gündeme gelmesi, HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Taşdemir tarafından Meclis gündemine taşındı. 

Yaşananların kamuoyunda tepki yarattığını söyleyen Taşdemir, “Özellikle tacizle gündeme gelen Ensar Vakfı ile imzalanan Protokol, eğitim faaliyetlerinin Menzil Vakfı, Birlik Vakfı, Tügva gibi oluşumlar eliyle taşeronlaştırılması Türkiye geleceğinin umudu olan çocukların, diğer ülkelerdeki çocuklara sunulan hayatı kavrama olanaklarından mahrum bırakılmasına yol açacağı gerekçesiyle eleştirilmektedir.” dedi.

Hükümetin kamu hizmetlerini tarikatlar üzerinden sürdürmeye devam etmesinin yanlış olduğunu belirten Taşdemir, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a şu soruları yöneltti:  

  • “Yetkililer MEB 2017-2018 eğitim dönemi için açıklanan müfredat değişikliği ile ilgili olarak, Evrim teorisinin, öğrencilerin ‘yeterli felsefi alt yapıya sahip olmaması’ gerekçesiyle üniversiteye bırakıldığını ifade etmektedir.Aynı yaklaşımla ele alındığında 3-6 yaş çocukların Kuran Kurslarında verilen “okul öncesi din eğitimi” programının içeriği için gerekli olan alt yapıya sahip olduğu düşünülmekte midir?
  • MEB’in Uluslararası Öğrenci Başarısını Değerlendirme (PISA) araştırmasının 2012 yılı sonrasındaki değerlendirmelerini sitesinde yayınlamamasının, TÜİK Eğitim-İlkokullarda net okullaşma oranını gösteren verilerin 2012’den beri hazırlanmıyor olmasının gerekçesi nedir?
  • Suriyeli öğrencilere eğitim veren geçici eğitim merkezlerinin imam hatip ortaokulu ve Anadolu imam hatip lisesine dönüştürülmesinin ve bu alanda eğitim faaliyeti yürüten sivil toplum örgütlerinin kapatılmasının gerekçesi nedir?
  • Antalya Kepez’de, Anayasaya aykırı olarak, MEB’den “öğrencilerin yüzde 35’ini imam hatibe gönderin” talimatı verildiği ortaya çıkmıştır. İlgililer hakkında soruşturma başlatılmış mıdır?​”  (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

'Nevşehir Cezaevi’nde hükümlüye tecavüz edildi' iddiası

SONRAKİ HABER

Milli eğitim müdürlüklerine 'talimat' niteliğinde çağrı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa