08 Eylül 2017 11:17

DİDF’ten Türkiyelilere ‘oy kullanın’ çağrısı

AKP hükümetinin Almanya'daki seçim sürecine müdahalesi, Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu tarafından tepkiye karşılandı.

Paylaş


Almanya'da yaşayan Türkiyeli emekçilerin örgütü, Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DİDF) seçim sürecine AKP Hükümeti müdahalesine tepki gösterdi.
 
DİDF Yönetim Kurulu adına yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Almanya’daki seçimlerde SPD, Yeşiller, CDU, Sol Parti gibi partilere oy vermeyin” çağrısı yaptığı bunun da “sandığa gitmeyin ve Türkiye ile şu sıra siyasi-diplomatik gerginlik yaşayan Almanya’daki hükümet ve partileri cezalandırın, protesto edin” anlamına geldiği belirtildi.
 
“Peki bu çağrının bize, buradaki hayatımıza ya da Türkiye’ye bir yararı var mıdır? Bu çağrıya uyup sandığa gitmezsek, buradaki hayatımız, işimiz, ekmeğimiz, geleceğimiz daha iyiye mi gidecek? Ya da Türkiye’ye oradaki halkın hayatına bir katkı mı sunacak? Tabii ki hayır!” denilen açıklamada, “Tersine buradaki hayatımız daha da zorlaşacak, dertlerimiz daha da artacak! Çünkü bizim hayatımızı etkileyecek bir konuda oy kullanmamış, taleplerimizi, görüşlerimizi dile getirmemiş olacağız. Üstelik zaten kutuplaşma ve gerilim yaşanan bugünlerde Alman halkıyla olan ilişki ve diyaloğumuz daha fazla zarar görecek...” denildi.

 

HÜKÜMETLER ARASI ÇATIŞMANIN KURBANI OLMAK İSTEMİYORUZ!

 

DİDF açıklaması şöyle devam etti:


“Almanya ve Türkiye hükümetleri arasında siyasi ve diplomatik olarak bir süredir tartışma ve gerilim yaşandığını hepimiz izliyor görüyoruz. AKP iktidarı Almanya’da yaşayan ve artık bu ülkenin bir parçası olan bizi de bu çatışma ve tartışmaya ortak etmeye çalışıyor. Bizim üzerimizden Almanya hükümetine ve partilerine baskı yapmaya çalışıyor. Peki ama hükümetler arasındaki tartışma ve gerilim, Rusya örneğinde olduğu gibi yarın değişip, normalleştiğinde ne olacak? Olan bize ve buradaki geleceğimize olacak!
 
Bu nedenle bizler hükümetler arasındaki siyasi hesap ve kavgaların oyuncağı, malzemesi olmak istemiyoruz! Artık kalıcı olarak yaşadığımız bu ülkenin halkıyla ilişkilerimizin bozulmasını, ırkçıların hedefi olmayı kabul etmiyoruz! Parlamento seçimleri gibi kendi geleceğimizi ilgilendiren konularda söz ve karar hakkımızın hiçbir gerekçeyle elimizden alınmasını doğru bulmuyoruz! Daha düne kadar dost ve müttefik oldukları ile övünen Erdoğan-Merkel ikilisinin siyasi çekişmesi arasında ezilmek istemiyoruz!
 
Bu nedenle, Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DİDF) olarak Almanya’da yaşayan bütün Türkiye kökenli emekçilere, ‘bu oyuna gelmeyelim’ diyor; 24 Eylül Eylül’de kendi sorunları, talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda sandığa giderek oy kullanmaya çağırıyoruz!” (Köln/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sur’da içinde eşyalar olan ev zorla yıkıldı: 3 gözaltı

SONRAKİ HABER

MHP'de istifalar sürüyor: Dinar'da 26 kadın istifa etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...