08 Eylül 2017 10:45

Oregon yangınının umursamaz golfçüleri

Oregon yangını sırasında çekilen bir fotoğraf akıllara Trump'ın 'Bırakın golf elitist olsun' sözünü ve George Carlin'in tarihi önerisini getirdi.

Paylaş

ABD’nin kuzeybatısındaki Oregon eyaletinde Eagle Creek yangını 33 bin dönümlük araziyi tahrip ederken Facebook’a düşen bir fotoğraf yangına dair en çok konuşulan kareler arasına girdi.

Pazartesi günü Columbia nehrinin karşısında çekilen ve çarşamba günü Facebook’a yüklenen fotoğraf, golfçüleri, dev yangını umursamadan oyunlarına devam ederken gösteriyordu.

Beacon Rock golf merkezinin yöneticisi Mark Mayfield, CNN’e yaptığı açıklamada yüzlerce kişiyi evlerinden tahliye edilmeye zorlayan yangın esnasında golfçülerin bu kadar rahat davranabilmesini “Columbia nehrinin yangınla aralarında tampon bölge görevi görmesi” ile açıkladı.

Mayfield, yangının golfçülere yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta olduğunu söyledi.

Golfçülerin böylesi bir durumda dahi keyiflerini bozmamasına dair gösterilen tepkilere değinen Mayfield, “Halen golf oynamaya nasıl devam edebilirler” şeklinde çıkışlar olduğunu söyledi.

Perşembe günü itibariyle yoğun duman nedeniyle golf sahasının tamamen kapandığı belirtildi.

Yangının havai fişeklerle oynayan 15 yaşındaki bir çocuk ve arkadaşları tarafından çıkarıldığı belirtilmişti.

TRUMP: GOLF ELİTİST OLMALI

Zengin sporu olarak bilinen golf, ABD Başkanı Donald Trump'ın da önemli ticari yatırımları arasında. 15 golf sahası bulunan Trump'ın 'golf imparatorluğu' 1 milyar doları aşan bir hacme sahip.

Trump, golfün azalan popülaritesine karşı sporu gençleştirme ve spora erişimi kolaylaştırma önerisi için "Bence ben bu konuda azınlıktayım. Golf, iş dünyasının sporudur ve tutku ister. Golf insanlara gitmemeli, insanlar golfe gelmeli. Bırakın golf elitist olsun" demişti. 

CARLIN: EVSİZLİĞİ GOLF SAHALARINA EL KOYARAK ÇÖZEBİLİRİZ

Trump'ın sözleri ve Oregon yangını golfçüleri ABD'li ünlü komedyen George Carlin'in golfe dair sözlerini de daha anlamlı hale getiriyor.  Carlin, ABD'deki barınma sorununu çözmek için golf sahalarına el koyma çağrısı yapmıştı. Carlin, "Tam ihtiyacımız olan şey. Güzel mahallelerde güzel araziler aptalca bir oyun için heba ediliyor. Buraları zenginlerden alıp evsizlere vermenin zamanı geldi.Golf kibirli, elitist bir oyun ve bu ülkede haddinden çok daha fazla yer kaplıyor" demişti.

(DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Tanrıkulu, KHK yetkisi ile soruşturma açılan ilk vekil oldu

SONRAKİ HABER

Sur’da içinde eşyalar olan ev zorla yıkıldı: 3 gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...