24 Temmuz 2012 13:00

Atalay'dan Suriye açıklaması!

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Suriye'de Kürtlerin bulunduğu alanlarda Kürtlerin yönetimi ele geçirmesine ilişkin olarak, "Öyle bir şey söz konusu değil. Dışişleri Bakanımız o konuda da bilgi verdi. Bu her yerde mevzi olarak olabilir. Küçük bir yerde öyle bir bayrak olayı olmuş'' dedi.Sayıları 40 b

Atalay'dan Suriye açıklaması!
Paylaş


Sayıları 40 bini aşan Suriyeli sığınmacıların durumuyla ilgili Başbakanlık Afet Acil Yönetim Merkezi'nde toplantı yapıldı. Toplantıya Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan katıldı. Toplantıda hazır bulunan Halep Başkonsolosu Adnan Keçeci, Suriye'deki son durumla ilgili bilgi verdi. Toplantının ardından açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Suriye'den gelen sığınmacı sayısının arttığını belirterek, "Daha fazla insanın geleceğine yönelik bir görüş var. Osmaniye, Kahramanmaraş ve Nizip'te de çadır kent kurma kararı aldık. İnşallah sorun çözülür; ama biz tedbirli olmak durumundayız. Türkiye'ye sığınanların perişan olması bizi üzer. Kamplardaki sorunları da değerlendirdik. Kilis'teki sığınmacıların alışveriş şartları yetersiz kalmıştı. Suyla ilgili sorunlar oldu. Tankerlerle oraya su taşınacak, isteyen su alabilecek. Küçük buzdolapları da dağıtılıyor" dedi.

Atalay, Kürtlerin bulunduğu yerlerde Kürtlerin yönetimi ele geçirmesine ilişkin olarak ise, ''Öyle bir şey söz konusu değil. Dışişleri Bakanımız o konuda da bilgi verdi. Bu her yerde mevzi olarak olabilir. Küçük bir yerde öyle bir bayrak olayı olmuş'' dedi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

TESCO KİPA’DA yetki Tez-Koop-İş’in oldu

SONRAKİ HABER

İktidarın yapacağı anayasa korkudan beslenecektir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...