Meksika'da 8.1 büyüklüğünde deprem: 98 ölü

Meksika'nın Pasifik kıyısında 8.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bu deprem, Meksika tarihinin en güçlü depremi olarak nitelendiriliyor.

08 Eylül 2017 04:14
Paylaş

Meksika'nın Pasifik kıyısında Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi'nin verisine göre 8.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremde ölü sayısı 98 olarak açıklandı.

Deprem, Meksika'nın Pijijiapan kentinin 87 km güneybatısında, 69.7 km derinlikte gerçekleşti. Bu deprem, 1985 yılında binlerce kişinin ölümüne neden olan Mexico City merkezli depremin büyüklüğünü de aşarak tarihe geçti. Deprem sonrası, Meksika Guatemala, El Salvador, Kosta Rika, Nikaragua, Panama ve Honduras için tsunami uyarısı yapıldı.

Meksika Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto, depremi 50 milyon Meksikalının hissettiğini söyledi.

Deprem sonrası Meksika'yla birlikte Guatemala, El Salvador, Kosta Rika, Nikaragua, Panama ve Honduras için tsunami uyarısı yapıldı. ABD'nin batı yakasında tsunami tehlikesi olmadığı açıklandı.

Öte yandan Meksika'nın doğu kıyıları da Katia Kasırgası'nın tehdidi altında.

BAŞKENT MEKSİKO'DA DA HİSSEDİLDİ

Deprem başkent Meksiko'da da hissedildi. Evlerini terk ederek soluğu sokakta alan insanların fotoğrafları paylaşılırken yer yer elektrik kesintileri yaşandığı bildirildi. Pijijiapan, başkent Meksiko'ya 753 km uzaklıkta.

  • Deprem sonrası başkent Meksiko'da insanlar sokaklara çıktı

Oaxaca, Guanajuato, Querétaro, Tlaxcala ve Edomex kentlerinde hasar olmadığı duyuruldu.

Başkent Meksiko'dan paylaşılan bir görüntü şöyle:

OKULLAR KAPATILDI

Meksika'nın 11 eyaletinde okullar kapatıldı. Ayrıca, güney kıyısındaki Salina Cruz rafinerisi, geçici olarak üretimi durdurdu.

Meksika'da daha önce 1995 ve 1985'te 8 büyüklüğünde depremler yaşanmıştı. 1985'teki depremin merkez üssü başkent Meksiko'ya daha yakındı ve binlerce ölüme yol açmıştı. (DIŞ HABERLER)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Okullarda öğrencilerin ilk dersi 15 Temmuz olacak

SONRAKİ HABER

Amerika Açık'ta finalin adı: Keys-Stephens

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...