07 Eylül 2017 16:42

Malika Nootieva davasında 'yayın yasağı' talebi

Malika Nootieva'yı feci şekilde darbettiği gerekçesiyle yargılanan sanık '4 çocuğum var' savunması yaptı, avukatı ise habere yayın yasağı istedi.

Paylaş

Mustafa KOZAK
Antalya

Antalya- Korkuteli karayolunda geçtiğimiz 21 Aralık gecesi ağır yaralı halde genç bir kadın bulundu. Ambulansla Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan genç kadının, Kırgızistan uyruklu Malika Nootieva olduğu anlaşıldı. Baş ve vücudunun çeşitli yerlerinde yara izleri, doku zedelenmesi ve ezik tespit edilen Malika Nootieva, 3 kez beyin, 4 kez estetik ameliyatı geçirdi. Kısıtlı kelimelerle konuşabilen Malika Nootieva, 58 gün sonra taburcu edildi. Babası Raimbek Nootieva ve annesi Adila Nootieva ile birlikte Antalya Yardım Gönüllüleri tarafından konuk edilen Malika Nootieva, Atatürk Devlet Hastanesi'nde gördüğü fizik tedavi sayesinde yürümeye başladı.

2 KİŞİ TUTUKLANDI

Soruşturma kapsamında, garsonluk yapmak için Antalya'ya geldiği anlaşılan Nootieva'nın, fuhuşa zorlandığı öne sürüldü. Genç kadını fuhuşa zorladığı iddia edilen Sefa Ç. ile Korkuteli yolunda dövüp yola attığı ileri sürülen Mustafa Y. gözaltına alındı. Şüpheliler, sorgularının ardından tutuklandı. Sefa Ç. hakkında fuhşa aracılık yapmak suçundan Antalya 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, Mustafa Y. hakkında ise 'nitelikli yağma' suçundan 15 yıla kadar, 'öldürmeye teşebbüs' suçundan ise 'ömür boyu hapis' cezası istemiyle Antalya 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde iki ayrı dava açıldı.

'SANIK BANA TEKME ATTI, BIÇAK ÇEKTİ'

Sanıklarında Mustafa Y.'nin yargılanmasına Antalya 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Davanın ikinci duruşmasında tutuktu yargılanan Mustafa Y. ile Malika Nootieva ve tarafların avukatları hazır bulundu. Kırgızistan'ın İstanbul Konsolosu Ruslan Kazakbaev ile insan ticareti konusunda çalışmalar yapan Aile Danışmanları Derneği Başkanı Güngör Toprak Çabuk ve Başkan Yardımcısı Yusuf Erdemir ile çok sayıda Kırgız vatandaşının da izlediği duruşmada tercüman aracılığıyla ifade veren Malika Nootieva, "Sanık bana vurdu. Tekme attı. Bıçak çekti" dedi. 

Tutuklu sanık Mustafa Y. ise hakkında iddiaları kabul etmeyerek tahliye talebinde bulundu. Korkuteli'ne giderken Malika Nootiva'nın aldığı alkolün etkisiyle kusmak isterken araçtan düştüğünü, yerde hareketsiz yattığını görünce de korkusundan bırakıp gittiğini ileri süren Mustafa Y. "Benim 4 çocuğum var. 2 çocuğum okumakta. Ben tutuklu olduğum için maddi açıdan sıkıntı çekmekteler. Tahliyemi talep ediyorum" dedi.

SANIK AVUKATI HABERE YAYIN YASAĞI GETİRİLMESİNİ İSTEDİ

Sanığın avukatı Sami Mutlu Sözer ise basında çıkan haberlerde müvekkilinin bir fuhuş çetesinin elemanı olarak gösterilmeye çalışıldığını ileri sürdü. Müvekkilinin 8 aydır tutuklu bulunduğunu anlatan Sözer, "Eldeki deliller mağdurun, Türkiye'ye garson olarak değil, fuhuş yapmak için geldiğini göstermektedir. İddia edildiği gibi müvekkilim müştekinin kolye, küpe, yüzük ve cep telefonunu gasp etmedi, darp etmedi. Müvekkilimin bunlara ihtiyacı yok. Bankada 61 bin lirası var. Hiçbir borcu yok. Müvekkilim müştekiye bir şey olmadığını düşünerek ertesi gün bir başka kadınla da ilişkiye girmiştir. İddiaların hepsi asılsızdır. Bu haberlere yayın yasağı getirilmesini talep ediyoruz" dedi.

Tahliye ve yayın yasağı talebini reddeden mahkeme, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Yürüme güçlüğü çeken Malika Nootieva, arkadaşlarının yardımıyla adliyeden ayrıldı.

Malika Nootieva'nın avukatı Enis Ziyalı ise sanık avukatının iddialarının gerçeğe aykırı olduğunu söyledi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Irma Kasırgası'nın içinden uçakla geçtiler

SONRAKİ HABER

İşten çıkarılan taşeron Karayolları işçileri eylem yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...