07 Eylül 2017 14:54

HDP: Mevsimlik tarım işçilerine saldırının sorumlusu AKP'dir

Samsun'da mevsimlik tarım işçilerine yönelik silahlı saldırıya dair HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Fatma Kurtulan bir açıklama yayınladı.

Paylaş

HDP, Samsun’un Terme ilçesine Şanlıurfa’dan gelen fındık işçilerine yönelik yapılan silahlı saldırıya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Fatma Kurtulan imzasıyla yapılan açıklamada “Mevsimlik işçiler gittikleri yerlerde ayrımcı ve ırkçı saldırılara uğrayarak hayatlarından olmaktadırlar. Mevsimlik işçilerin kendi topraklarında insanca yaşama ve çalışma koşullarını ve can güvenliklerini sağlamakla yükümlü olan hükümet, gerekli adımları atmayarak bu saldırıların ve cinayetlerin ortağı olmaktadır” denildi.

ÖLÜME MAHKUM EDEN POLİTİKALAR

“HDP olarak mevsimlik işçileri açlığa, yoksulluğa, ölüme mahkum eden politikaları kabul etmiyoruz” diyen Kurtulan, “Mevsimlik işçilerin içinde bulunduğu güvencesiz ve insanlık dışı çalışma ve yaşam koşullarına karşı mücadeleye devam edeceğimizi vurguluyor, emekten ve emekçiden yana olan mücadelemizi sonunda kadar sürdüreceğimizi yineliyoruz” ifadelerini kullandı.

KADIN İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinden Samsun’un Terme ilçesi Bafracalı Mahallesi’ne fındık işçisi olarak gelen ve çadırda kalan ailelere, bugün kaldıkları yerin karşı tarafında bulunan Şuayipli Mahallesi’nden ateş açıldı ve 36 yaşındaki tarım işçisi Perihan Akın hayatını kaybetti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

DHL Express direnişine uluslararası destek

SONRAKİ HABER

Mülteciler için Milano'dan Köln'e pedal çevirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...