07 Eylül 2017 13:32

Hakkında takipsizlik verilen eğitimci göreve iadesini istedi

OHAL KHK'sı ile ihraç edilen Eğitim Emekçisi İsmet Akyol, savcılığın 'FETÖ ile irtibatı yoktur' kararı sonrası göreve iadesini talep etti.

Paylaş

KHK ile ihraç edilen Eğitim Emekçisi İsmet Akyol, savcılığın hakkında verdiği “FETÖ ile irtibatı yoktur” kararı sonrasında Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Milli Eğitim Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığına dilekçe yazarak yayımlanacak yeni bir KHK ile göreve iadesini talep etti. 
 
Göreve dönmek için OHAL İnceleme Komisyonuna başvuru yaptığını söyleyen Eğitim Sen Zonguldak Şube Sekreteri İsmet Akyol, ancak komisyona başvurular devam ederken, 25 Ağustos tarihinde çıkan 693 sayılı KHK’yle AKP Antalya Milletvekili Hüseyin Samani'nin kızının da aralarında bulunduğu 57 kişinin göreve döndüğünü hatırlattı. Verdiği dilekçede, hiçbir yasa dışı yapı veya örgütle ilişkisinin olmadığının savcılık kararıyla da kanıtlandığını ifade eden Akyol, kamu görevinden çıkarılma işleminin açıkça hukuka aykırı olduğuna vurgu yaparak yeni KHK’de göreve iade edilmeyi talep etti. 

 

TEK BİR DELİL YOK

 

Dilekçesinde, “Çaycuma, Zonguldak ve Türkiye kamuoyu, beni başarılı öğretmenliğimin yanı sıra, Eğitim Sen yöneticisi olarak, herkesçe bilinen sendikal faaliyetlerimle, okul öncesi eğitimin zorunlu olmasına yönelik çalışmalar ve özellikle de 'FETÖ' yapılanmasına karşı vermiş olduğum mücadeleyle tanımıştır” diyen Akyol,  Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 14 Temmuz 2017 tarihinde yapılan açıklamada, "Bakanlığımızın merkez ve taşra teşkilatında görev yapan 'FETÖ' ile irtibatlı yaklaşık 34 bin kamu personeli ihraç edilmiştir" denildiğini hatırlattı. Milli Eğitim Bakanlığının açıkladığı MEB bünyesinde ihraç edilen yaklaşık 34 bin kamu personelinden birisinin de kendisi olduğunu belirten Akyol, “Bakanlığın belirttiği gibi ‘FETÖ ile irtibatlı’ olmam mümkün değildir. Nitekim Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 12 Haziran 2017 tarihinde verilen kararda da ‘FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü ile aidiyetim, irtibatım veya iltisakımın olmadığına’ karar verilmiştir” dedi.
Çaycuma Milli Eğitim Müdürlüğünün gönderdiği yazı sonrası Çaycuma Kaymakamlığı’nın Çaycuma Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğunu söyleyen Akyol, Çaycuma Cumhuriyet Başsavcılığı’nın da çeşitli birimlere yazılar yazarak çok yönlü araştırma yaptığını ifade ederek şöyle devam etti: “Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünden  ‘FÖTÖ/PDY terör örgütü ya da herhangi bir illegal yapı içerisinde bulunup bulunmadığımın araştırılması’ istenmiştir.  Çaycuma Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen ayrıntılı soruşturma sonucunda hakkımda, ‘Yapılan araştırmalar neticesinde; Söz konusu terör örgütü üyesi olduğu yönünde iddia düzeyinde dahi makul şüphe oluşturabilecek delil elde edilememiştir’ denilerek hazırlanan fezleke, 20 Nisan 2017 tarihinde Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmiştir. Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığının 12 Haziran 2017 tarihli kararında da, ‘FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne aidiyet, irtibat veya iltisakımın bulunmadığı’ belirtilerek ‘kamu adına kovuşturmaya yer olmadığına’ dair karar verilmiştir.”

 

CUMHURBAŞKANININ ‘YAFTA’ SÖZÜNE ÖRNEKTİR

 

6 Eylül 2016 tarihinde gazetecilerin “FETÖ ile mücadele çerçevesinde ihraç edilenleri kriptoların seçtiği, asıl kriptoların ise halen görevde durduğu, yanlış insanların gönderildiği söylentileri hakkında ne düşünüyorsunuz?​” sorusuna Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Bunu söyleyenler kendilerine göre doğru da söyleyebilirler. Ama şu var ki at izi, it izine karışmış vaziyette. Öyle yorumlar yapıyorlar ki suçladıkları o insanın bu işle hiç alakası yok.  Ama o insana o yaftayı yapıştırıyor. Bunlar doğru şeyler değil” şeklinde yanıt verdiğini hatırlatan Akyol,  “Hakkımda yapılan ihbar, bu ‘yafta yapıştırmaya’  bir örnektir.” dedi.  “Hiçbir terör örgütüne veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliğim, mensubiyetim, iltisakım yahut bunlarla irtibatım kesinlikle bulunmamakta olup, bu sebeple kamu görevinden çıkarılmama ilişkin işlem açıkça hukuka aykırıdır. Şahsımın herhangi bir örgütle bağlantı içinde bulunduğunu kanıtlayacak nitelikte somut bir delil bulunması mümkün değildir.” diyen Akyol, yeni yayımlanacak kanun hükmünde kararnamede adına da yer verilerek göreve iade edilmesini talep etti.  Akyol, dilekçesine Çaycuma Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında hazırlanan fezleke ile Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığının takipsizlik kararını da ekledi. (Zonguldak/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Fırtına İnisiyatifi: Vatan haini değil yaşam savunucusuyuz!

SONRAKİ HABER

İstanbul'da taksi ücretlerine yüzde 15 zam

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa