07 Eylül 2017 11:05

Ergenekon davası ertelendi

Yargıtay'ın bozma kararının ardından yeniden görülmeye başlanan Ergenekon davasının 2'nci duruşması yapıldı.

Paylaş

İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasının 2. duruşmasına 18 tutuksuz sanık ve avukatları katıldı. Duruşmada sanık ve avukatları taleplere ilişkin beyanlarda bulundu.

SAVUNMASI TAMAMLANANLARIN YURT DIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI KALDIRILDI

Talepleri değerlendiren mahkeme heyeti ara kararını açıkladı. Mahkeme, sorgu ve savunması alınmayanların dışında   tüm sanıklar hakkındaki yurt dışına çıkış yasağının kaldırılmasına karar verdi. Mahkeme Eski CHP Milletvekili Sinan Aygün'ün dava aşamasında malları üzerine konulan tedbir kararının kaldırılması talebinin ise esas hükümle birlikte karara bağlanmasına hükmetti.

ERGENEKON'UN ESKİ HAKİM VE SAVCILARININ DOSYASI İSTENDİ

Mahkeme, Ergenekon davasına bakan kapatılan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görev yapan hakim ve savcılar ile Ergenekon davasına ilişkin iddianameleri düzenleyen savcılar hakkında hazırlanan iddianamelerin birer örneğinin istenmesine karar verdi. Duruşma 21 Aralık'a ertelendi.

BAŞBUĞ'UN DA BULUNDUĞU 63 SANIĞIN DOSYASI AYRILMIŞTI

Yargıtay'ın bozma kararının ardından yeniden görülmeye başlanan 274 sanıklı Ergenekon davasında, önceki celse verilen ara kararlar doğrultusunda 63 sanığın dosyası ayrılmıştı. Bu davadaki sanık sayısı 211'e düşmüş oldu. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Yeğenine cinsel istismarda bulunan şahsa 25 yıl hapis

SONRAKİ HABER

Young’un üç filmi, gelecek öngörülerini sanatla kurguluyor 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...