24 Temmuz 2012 10:00

Tanrıkulu, işsizlik için meclis araştırması istedi

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, “işsizlik ve yoksulluk rakamları artmaktadır. Ayrıca genç işsizlik oranı ve diplomalı işsizler oranı azalmak yerine artmaktadır” diyerek konunun araştırması ve çözüm bulunması için Meclis Araştırması açılmasını istedi.TBMM Başkanlığı’n

Tanrıkulu, işsizlik için meclis araştırması istedi
Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, “işsizlik ve yoksulluk rakamları artmaktadır. Ayrıca genç işsizlik oranı ve diplomalı işsizler oranı azalmak yerine artmaktadır” diyerek konunun araştırması ve çözüm bulunması için Meclis Araştırması açılmasını istedi.

TBMM Başkanlığı’na bugün bir önerge veren Tanrıkulu, işsizlik sorununun, yıllardır söz verildiği halde çözmek yerine her geçen gün daha da sömürülen konuların başında geldiğini ifade ederek şöyle devam etti: “2002 yılında AKP tarafından işsizlikle mücadele edileceği ve işsizliğin bitirileceğine dair sözler verilmesine rağmen ülkemizin işsizlik rakamları her geçen gün büyümekte ve doğal olarak işsizlik rakamları yoksulluğu da tetikleyerek ülkemizde yoksulluğun yönetildiği bir düzeni oluşturmaktadır. İşsizlik üzerine atılacağı söylenen adımlar sözlerde kalmakta ve adeta umutlar sömürülmektedir. Sömürü politikalarının her geçen gün güçlendiği ve toplum üzerinde egemen olmaya başladığı gerek Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) gerekse Sivil Toplum Kuruluşlarının verileri ile ispatlanmaktadır.
Açıklanan işsizlik rakamları ve yürütülmekte olan ekonomi politikaları doğrultusunda hayata gözlerini açan her yeni bebeklerimiz umutsuz, karanlık ve sömürü anlayışının artarak yoğunlaştığı yarınlara doğmaktadır. Emeklerinin karşılığı almak isteyen gençlere veya işsizlerimize, iş vermek yerine yoksulluk zaafı oluşturularak yoksulluğun yönetildiği bir çıkar politikası güdülmektedir. “Yoksullukla mücadelenin en temel ilkesi olan işsizlik bitirilmek yerine daha arttırıldığını iddia eden Tanrıkulu, “Yurdumuzun hemen hemen her yerinden yoksullukla ve işsizlikle mücadele sonrası kaybedilen hayatlara ve yarınlara tanıklık etmekteyiz” şunları ifade etti:
"Ülkemizin ekonomik açıdan büyüdüğüne dair hükümet kanadından açıklamalar yapılmasına rağmen maalesef ülkemizin refah seviyesi yerine işsizlik ve yoksulluk rakamları artmaktadır. Ayrıca genç işsizlik oranı ve diplomalı işsizler oranı azalmak yerine artmaktadır. Yapılan araştırmalarda ülkemiz adına utanç sayılacak birinciliklerden birini de genç işsizlik alanında yaşamaktayız.
Dolayısı ile ülkemizdeki işsiz sayısını azaltmak, işgücüne katılımı arttırmak ve istihdamı arttırıcı önlemlerin nasıl alınacağını saptamak amacıyla Anayasa'nın 98'inci, TBMM İçtüzüğü'nün 104 ve 105. maddeleri uyarınca Meclis araştırması açılmasını arz ve teklif ederiz.”(ANKA)

ÖNCEKİ HABER

İki ülke arasında, yokluk içinde bir köy

SONRAKİ HABER

Askerin vurduğu Ecer’in durumu ağır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...