06 Eylül 2017 20:04

Samsun’da 1 Eylül Dünya Barış Günü açıklaması

Samsun’da Türk-İş, DİSK, KESK, TMMOB ve Samsun Tabip Odası tarafından 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle açıklama yapıldı

Paylaş

Samsun’da 1 Eylül Dünya Barış Günü’nün bayrama denk gelmesi nedeniyle bugün bir basın açıklaması yapıldı. Türk-İş, DİSK, KESK, TMMOB ve Samsun Tabip Odası tarafından yapılan, siyasi parti ve kitle örgütlerinin desteklediği ortak basın açıklamasında barış talebi dile getirildi. 

Samsun Defterdarlığı önünde Tüm Bel-Sen Şube Başkanı Suat Yıldız’ın okuduğu basın açıklamasında İkinci Dünya Savaşı’nın üzerinden 78 yıl geçmesine rağmen bugün hâlâ dünyanın birçok bölgesinde silahların konuştuğu ve bütün insanlığın ağır bedeller ödediği belirtilerek “Evrensel insani değerler yok ediliyor. Halkların kazanımları her gün biraz daha gasbediliyor. Sermayenin kâr hırsı emperyalist güçler arasındaki paylaşım ve iktidar mücadeleleri savaşları sürekli hale getiriyor. Başta Suriye ve ırak olmak üzere birçok ülkede vahşi katliamlar yaşanıyor, ülkeler ve bölgemiz kan gölüne çevriliyor. Ülkelerin ve bölgenin kaynakları emperyalistler tarafından yağmalanıyor” denildi.

Yakın zamanda ülkede ise 15 Temmuz darbe girişimi bahane edilerek ülkede OHAL ve KHK rejimi ile baskıların, sürgünlerin, işten atmaların ve tutuklamaların devam ettiği vurgulanan açıklamada şöyle denildi: “12 Eylül darbesinin bile cesaret edemediği hukuksuzlukların, emek karşıtı yasaların, keyfi uygulamaların ardı arkası kesilmiyor. Muhalif basın yayın organları baskı altına alınıyor, kapatılıyor. Basın emekçileri, seçilmiş milletvekilleri ve belediye başkanlarına yönelik gözaltı ve tutuklamalar artarak devam ediyor. Farklı inançlar ve bütün muhalif kesimler baskı altında tutulurken, devletin en üst makamlarında farklı cemaat ve tarikat üyelerine kadrolar dağıtılıyor. Halkın talepleri görmezden gelinirken, eğitim her geçen gün gericileştirilerek çeşitli dini cemaatlerin örgütlü oldukları vakıf ve derneklere devredilerek ideolojik hegemonya alanları genişletiliyor. Bizler emperyalizme, faşizme, gericiliğe, halkların birbirine kırmasına karşı çıkmaya, eşit, özgür, laik ve bir arada yaşamın hakim kılındığı demokratik bir Türkiye mücadelesine devam edeceğiz ve daima savaş çığlıklarına karşı barışın yanında; darbelere ve diktalara karşı demokrasinin yanında yer alacağız. Artık yeter diyoruz. Savaşa, darbeye, diktaya, teröre ve katliamlara alışmayacağız. Ülkemizde Ortadoğu’da ve bütün dünyada barış istiyoruz.” (Samsun/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Oto tamircisi tamir ettiği kamyonun altında kalarak öldü

SONRAKİ HABER

Merkel: Türkiye'nin AB'ye üyeliğinin taraftarı olmadım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...