06 Eylül 2017 15:51

Kamp ateşi sönmeyecek

15. Gençlik Yaz Kampı'na katılan gençlerden mektuplar

Paylaş

İlhan Emre SÜER
Kuşadası / Aydın

Geçen sene ailemin ısrarlarına rağmen kampa gitmeyi düşünmedim. Bu sene de ailemin zorlamasına rağmen ilk başlarda gitmeyi aklımdan geçirmedim ancak bir etkinlik için ilk defa gittiğim Maltepe Gençlik Kültür Evi’ndeki arkadaşların yaklaşımı kampa gitme fikrine sıcak bakmamı sağladı.
İLK GÜNÜN YORGUNLUĞU, SONRAKİ GÜNLERİN HEYECANI
Kampa ilk kez gittiğim ve bir arkadaş grubum olmadığı için kafamda bazı soru işaretleriyle yola çıktım. Kamp yerine vardıktan sonra herhangi bir yabancılık çekmedim. Kampa ilk vardığım gün yol yorgunluğu ve faaliyetlerin olmaması kampın sıkıcı geçiceği düşüncesini yarattı ama diğer arkadaşların ilk gün her zaman sıkıcı olduğunu belirtmesi içimi biraz rahatlattı. Kampın ilk günü Maltepe’ye öğlen yemeği dağıtma görevi verildi. Evde iş yapmaktan hoşlanmamama, hatta bu durumun ailemle aramda sorunlar çıkarmasına rağmen kampta birlikte, ortaklaşa iş yapmaktan keyif aldım. Hatta kamptan döndükten sonra evdeki işlere daha fazla yardım etmeye başladım ve bu bana yük gibi gelmemeye başladı. Bunu kampa borçluyum.
ATÖLYEDEN KONSERLERE, FİLMLERDEN SOHBETLERE
İlk gün atölye kayıtları vardı ben son gün olan taraftarlık ve kampın büyük çoğunlunun katıldığı Politik İktisat Atölyesi’ne katıldım. Politik İktisat Atölyesi başlamadan önce sıkıcı bir üslupta anlatılacak politik bir etkinlik diye düşündüm ama atölye yürütücüsü Bülent Falakoğlu’nun konuşmaya ilk başladığındaki üslubu bu düşünceleri aklımdan çıkardı. Politik İktisat Atölyesi’nde beni en çok etkileyen konu “Kapitalizm nedir?​” konusuydu. Ayrıca atölyede dünyada ve Türkiye’deki mevcut durumlar hakkında konuşmalar ve tartışmalar yapıldı ve buradan yeni çıkarımlar edindim.
Kampta çeşitli kültürel etkinliklerde vardı konser ve film gösterimleri gibi etkinlikler oldu. Kampta gösterimi yapılan Genç Karl Marx filmini nöbette olduğum için kaçırdım ama kamp sayesinde duyduğum bu filmi kamptan geldikten sonra ailemle izlediğimde çok beğendim.
YENİ ARKADAŞLAR, YENİ TARTIŞMALAR
Kampta yeni arkadaşlar edindim kendim gibi liselilerle tanıştım, Lise Forumu’nda liselerdeki sorunları dinledim. Günlük olarak Evrensel gazetesi okuduk, gazete üzerinden yorumlar ve tartışmalar yaptık.
“Sosyalizm nedir?​” tartışması, sosyalizm hakkındaki düşüncelerimi geliştirdi. Evrensel Basım Yayın standında olan yüzde 70 indirim sayesinde birçok farklı kitap alma imkanı yakaladım. 
Kampta birlikte çalışma,birlikte üretme, birlikte paylaşmanın güzelliğini öğrendim.Kendi lisemde de bir çalışma yürtme bilinci elde ettim.


Asıl olan mesele herkesin dilindeydi


Kayseri’den bir lise öğrencisi
Antalya

 

15. Gençlik Antalya Yaz Kampı, katılma şansı bulduğum ilk kamptı. Umduğumdan çok daha keyifli, eğlenceli ve kolektif bir kamp oldu. Harika bir deneyim yaşadım. Kamp heyecanının daha otobüste başladığı için daha bir merakla gittiğim bir kamp oldu. Çok güzel geçen haftanın ardından mutlu ayrıldım. 
Farklı insanların, aynı ortamda kısa sürede kaynaştığını görmek, kendimi evimde hissettiren çok güzel bir duyguydu. Bana uykumu düzenli almamı, kolektif yaşamdan tutun da yemek düzenine kadar birçok şey kattığını düşünüyorum. Takım çalışmalarındaki yardımlaşma ve dayanışma, farklı konularda oluşturulan atölyelerde edindiğim bilgi ve deneyimler, kolektif yaşamın güzelliğini ve gerekliliğini gösterdi. 
Verilen çeşitli görevleri yaparken harika zaman geçirdim. Güvenliğimizi sağladık, çevremizi temiz tuttuk ve bu konuda yapılan çalışmalara hep birlikte destek olduk, yemeğimizi yaptık, sorunsuz geçen haftanın ardından vedalaştık. Her şey güzeldi demek az kalır, her şey mükemmeldi. Asıl olan mesele ise kampta herkesin söylediği gibi döndüğümüzde bu yaşamı kurmak için mücadele etmek. Hepimizin emeğine sağlık.
 


Kamp bana birçok şey kattı

Bedirhan AYDOĞDU
Kuşadası / Aydın

Merhaba arkadaşlar, bu sene ilk defa katıldığım Gençlik Yaz Kampı’nda yaşadıklarımızı size aktaracağım. İlk günden bahsetmek gerekirse kimseyi tanımadığım için sıkıcıydı. Ama diğer günler çok eğlenceli geçti. Atölyelerde bir konu üzerinde birçok şey öğrendik. Ritim Atölyesi’nde müzik aletlerini öğrendik, Politik İktisat Atölyesi’nde politika konuştuk. Herkes atölyelerde mutluydu, herkes eğleniyordu.
Akşamları konserlerde eğlendik. Kamp TV’de ise kampta olan komik olayları izledik.
SOVYETLER OKULDA ÖĞRENDİĞİMİZ GİBİ DEĞİLMİŞ
Kampın çok güzel ve çok eğlenceli olması dışında atölyelerin ve panellerin bana kattıklarından da bahsetmek istiyorum. Bana okulda Sovyet Rusya’nın kötü olduğu anlatılmıştı ama panellerde Sovyetleri tartıştık ve ben Sovyet Rusya’nın hiç de kötü olmadığını öğrendim. Akşamları gösterilen Sovyet filmlerini ilk defa izledim ve etkilendim.
Bu kamp benim hayata bakışımı olumlu yönde etkiledi, kampta özgüvenim yerine geldi. Kampta aldığımız sorumlulukların evdeki ve okuldaki yaşantımı etkileyeceğini düşünüyorum. Ben okulda çok sosyal biriydim ama en son geçtiğim okul beni asosyal bir yaşamın içine çekti. Kampta ise herkesle konuştum, sosyalleştim.
Bu kampı eğlenmek ve öğrenmek, bunun yanında da biraz kafa dinlemek isteyen bütün yaşıtlarıma öneriyorum. Ben de bir sonraki sene kampa gitmek için bir anlaşma yaptım. Tabiri yerindeyse inek gibi ders çalışıp kampa gitmeyi hak edeceğim.

ÖNCEKİ HABER

Samuel Eto’o: Antalyaspor'dan gitmek istiyorum

SONRAKİ HABER

SGDF Eş Başkanı Ceren Çoban ve 2 kişi daha tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...