06 Eylül 2017 15:49

Birlikte dünyayı değiştirebiliriz

15. Gençlik Yaz Kampı'na katılan gençlerden mektuplar....

Paylaş

Yiğit Kaplan
Kuşadası / Aydın

OHAL koşullarında ve distopik filmleri -kara mizah da olabilir- akla getiren baskıcı şartlar altında kampımızı yaptık. 
Liseliler, üniversiteliler ve genç işçilerin olduğu Gençlik Yaz Kampımızda hayalini kurduğumuz dünyanın provasını yaptık açıkçası. Ben dahil birçok genç arkadaşımız böyle düşünmekte. Birlikte yemek yaptık, nöbet tuttuk, güldük ve birlikte konuştuk her şeyi. Ayrıca, bununla birlikte hiçbir zaman yalnız olmadığımızı ve olmayacağımızı hissettik. 
Geleceğimiz ve özgürlüğümüz için buluştuğumuz bu kampta; birçok atölyeler, paneller, forumlar ve tartışmalar gerçekleştirdik. Atölyelerde ve panellerde, konuştuğumuz konuları hem en derin, hem de en basit şekilde anlatan hocalarımız gençliğin yoluna ışık oldu. Kendi aramızda yaptığımız tartışmalarda da aramıza yeni katılan arkadaşlarımızın kafasındaki sorular yanıtlandı. Arkadaşlarımız kendi sorunlarını ve çözümleri ortaya koydu. Bunları tartıştık, ne yapabileceğimizi düşündük. Bilmek gerekir ki gençlik örgütlü olduğu sürece önünde hiçbir güç duramaz. Bu yüzden örgütlenmenin önemini belirttik. Bugün gençler, çocuklar bir kutuplaştırma politikasına kurban olmaktayken biz “Herkesin dertlerini, sorunlarını çözmek için mücadele edeceğiz” dedik. 
BİRÇOK SORUNUMUZ, SORUNLARIMIZA BİRÇOK ÇÖZÜMÜMÜZ VAR
Benim katıldığım liseli forumunda gençlik; liselerin, yani eğitimin açık açık nasıl yerle bir edilmek istendiğinden bahsetti. Müfredat, ihraç edilen kamu emekçileri, sınavlar, parasız eğitim gibi konular başta olmak üzere liselerin içindeki diğer sorunlar konuşuldu. 
Bugün birçok genç arkadaşımız kaçak tarikat yurtlarında, sadece paraları olmadığı için kalmak zorunda. Bugün arkadaşlarımızın beynine ırkçılık işleniyor. Öğrencilerine idam ipi tutturan öğretmenler var. 
Özetlersek, liselerin sorunları da üniversitelerin, işçilerin ve kapitalizmde yaşamaya çalışan bütün insanların sorunları gibi çok büyük. Biz bunlara karşı ÖTK’lerle, öğrenci kulüpleriyle, gençlik örgütümüzle ve gençliğin sesi olarak Genç Hayat’la mücadele verebiliriz. 
Tek bir insan nedir ki, oysa biz birlikte dünyayı değiştirebiliriz!
Bunları geçtiğimizde, bu yıl kampta çok şey daha kazandık. Unutamayacağımız güzel anlar, buradan gittikten sonra özleyeceğimiz dostlar, hatta çadırda beş kişi uyumak bile…


Şirinler’deki gibi kolektif bir yaşam

Buket KARSLI
Antalya

Bu benim ilk kampımdı. Kampın her açıdan bana çok fazla şey kattığını düşünüyorum. Kampa ilk giderken korkarak gitmiştim; beğenmeyeceğimi, sıkılacağımı düşünmüştüm ama öyle olmadı. Kamp alanımız küçük olmasa da çok büyük değildi ve bu da hepimizin iç içe olmasını sağladı. Herkes birbiriyle etkileşim içerisindeydi. Kendi kendimize ayakta durmanın nasıl olduğunu gördük. Hep beraber yemek yaptık, nöbet tuttuk, oyunlar oynadık, temizlik yaptık, şarkılar söyledik, dans ettik ve denize girdik. Birbirimize daha fazla bağlanmamızın yanında yardımlaşmayı öğrendik ve sınıf ayrımının gereksiz olduğunu öğrenmiş olduk. Hep beraber toplantılar yaptık. Liseliler olmak üzere geleceğimiz, ülkenin gidişatı ve liselerin durumu hakkında fikir alışverişi yapıp tartıştık. Bu konular hakkında fazla bilgi sahibi olmadığımdan benim açımdan büyük bir adımdı. Daha çok aşk, bilimkurgu gibi kitaplar okumamın dışında siyasi nitelik taşıyabilecek, beni geliştirebilecek kitaplar okumaya başladım.
'GAZETECİLİK ATÖLYESİNDE BENLİĞİMİ BULDUM'
Kampta bir çok atölye vardı. İlk olarak edebiyatı sevdiğim için Edebiyat Atölyesi'ne gittim. Daha sonra bana göre olmadığını farkettim ve kendimi Gazete ve Televizyon Atölyesi'nde buldum. Kendimi orada buldum derken gerçekten de kendimi buldum, kendi benliğimi buldum. Gazetecilik, televizyonculuk ile ilgili önemli olan fikirler aldım. Bize fotoğraf çekmeyi öğrettiler ve benim ilk haberim için yardım ettiler. Röportaj yaptım, fotoğraflar çektim ve elimde bulunan röportajları haber dilinde yazdım. Kamp alanımızdaki atölyeler ile yaptığımız röportajlardan bir dergi hazırladık: "Şirince". Bu adı seçmek için tartıştığımızı hatırlıyorum. Şirinler de bizim gibi kolektif bir yaşam sürdükleri için bu adı uygun gördük. Dergiler dağıtıldığı an hayatımın en güzel anlarındandı. Bunu başardığım için kendimle gurur duydum. Haberlerimiz Evrensel'de yayınlandı. Haberimizin olduğu sayfayı hala saklıyorum.
Kamp bana güzel dostluklar, geleceğim ile ilgili fikirler sundu. Seneye bir daha gideceğimden şüphem yok. Kamptaki herkese teşekkürler.

ÖNCEKİ HABER

‘Bak bu domatesi ben kestim, kafam kadar!’

SONRAKİ HABER

Samuel Eto’o: Antalyaspor'dan gitmek istiyorum

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...