06 Eylül 2017 13:23

'Tel Rıfat'ta gerilimi azaltma bölgesi kuruldu' iddiası

Rusya Genelkurmay Başkanlığı, Kürt güçlerinin Tel Rıfat'tan çekildiğini ve gerilimi azaltma bölgesi kurulduğunu iddia etti.

Paylaş

Rusya Genelkurmay Başkanlığı Ana Harekat Dairesi Başkanı Orgeneral Sergey Rudskoy, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile Kürtler arasında çatışmaları önlemek amacıyla Tel Rıfat'ta gerilimi azaltma bölgesi kurulduğunu öne sürdü.

Rudskoy, "Suriye'nin kuzeyinde bulunan ÖSO birlikleri ile Kürt milisler arasında muhtemel provokasyonları ve çatışmaları önlemek amacıyla Rusya Ateşkesi İzleme Merkezi'nin desteğiyle Tel Rıfat'ta gerilimi azaltma bölgesi kuruldu" dedi.

Kürtlerin bölgeden çekildiğini de öne süren Rudskoy, Kürt milislerin yerini Suriye hükümet güçlerinin aldığını kaydetti.

Rus orgeneral, bölgede muhtemel provokasyonların önüne geçmek ve ateşkesi desteklemek için gerilimi azaltma bölgesine Rus askeri polisinin konuşlandırıldığını da aktardı.

'İKİ KONTROL VE DÖRT GÖZLEM NOKTASI KURULDU'

Söz konusu bölgede iki kontrol noktası ve dört gözlem noktası kurulduğunu da söyleyen Rudskoy, "Ateşkesin kesilmesi, bölge halkının evlerine dönmesi için gereken koşulları oluşturdu. Tel Rıfat'a şu ana dek 400'den fazla kişi döndü ve yüzlerce aile de en kısa sürede evlerine dönmeyi planlıyor" ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)

Kaynak: Sputnik

ÖNCEKİ HABER

İdil Eser avukatı dışında kimseyle görüştürülmüyor

SONRAKİ HABER

Haber Bülteni - 6 Eylül 2017 Çarşamba

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...