06 Eylül 2017 11:23

Elene, BFI Londra Film Festivali seçkisinde

İngiltere’nin en saygın film festivallerinden 61. BFI Londra Film Festivali’ne katılacak 'Elene' kısa film seçkisinde yer alacak.

Paylaş

Karadeniz'deki çay tarlalarında çalışan göçmen bir genç kadının yaşadıklarını konu alan Elene, İngiltere’nin en saygın film festivallerinden 61. BFI Londra Film Festivali’nin kısa film seçkisinde yer alıyor. 4-15 Ekim  tarihleri arasında düzenlenecek festivalde “Seyahat Kısaları” (JourneyShorts) bölümünde gösterilecek filmin yönetmenliğini Sezen Kayhan, yapımcılığını ise Leyla Bekar üstlendi.

 

Elene’nin ilk gösterimi 53. Uluslararası Antalya Film Festivali’nde yapılmıştı. Montreal World Film Festivali ve Sao Paulo Uluslararası Kısa Film Festivali’nde yarışan Elene, festival turuna eylül ayında İtalya’da düzenlenecek 14. Salento Uluslararası Film Festivali, Gürcistan’daki 12. Batum Uluslararası Film Festivali ve Makedonya’daki 38. Manaki Uluslararası Film Festivali ile devam ediyor.


Başrollerini Mariam Buturishvili, Canan Kızılay, Maya Pachuashvili, Alperen Kandemir ve Magda Karsidze’nin paylaştığı film Rize’nin Kalkandere ilçesinde çekildi. Kurgusu Ayhan Ergürsel tarafından yapılan filmin görüntü yönetmenliğini Yakup Algül, sanat yönetmenliğini Racia ve Serkan Döğücü, yönetmen yardımcılığını Ayşe Işıl Yahşi, yapım koordinatörlüğünü Levent Sincer, ses kayıt ve tasarımını Ömür Müldür ve Teoman Toktaş üstlendi. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan: CHP'ninki muhalefet değil terör dili

SONRAKİ HABER

Siirt’te iş makinesi operatörü Çaylı, yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...