06 Eylül 2017 11:18

Erdoğan: CHP'ninki muhalefet değil terör dili

AKP İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'nin siyaset dili için 'muhalefet değil terör örgütü dili' dedi.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AKP İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu.

Parti içerisindeki yeniden yapılanmaya değinen Erdoğan, "Atamaları hallettik. Şimdi ilçeler ve bazı illerde atamalarla süreç devam ediyor. Bize hesabi değil, hasbi olanlar lazım. Eğer hesap adamı olursa, değerli kardeşlerim çökeriz" dedi.

"Bize milletin adamı olarak görev alacak ilçe başkanları, il başkanları, AK Parti kadroları lazım. Kadrolar 2019 yılındaki seçimlere kadar olan süreçteki hazırlıkları yürütecek ve seçimleri bizzat yöneteceklerdir. O yüzden Mart, Kasım 2019 bizim için önemli süreçler. O yüzden en küçük bir lekeye, sızmaya izin vermemeliyiz" diyen Erdoğan, şöyle devam etti: "Ülkemize yönelik saldırıların dozu her geçen gün artıyor. Terör örgütleri bir yandan, çeşitli ülkeler diğer yandan ülkemizi yıpratmak için var güçleri ile çalışıyorlar. Bu saldırılara karşı mücadele etme sorumluluğu, iktidar partisi olarak bizim, yani AK Parti kadrolarının üzerindedir. Kimseye suç yükleyemeyiz. Bunun faturası tarih tarafından bize kesilir. Onun için de çok hassas, dikkatli olacağız."

"Türkiye'nin kaderi ile AK Parti'nin kaderi bütünleşmiştir" iddiasında bulunan Erdoğan, "Biz tökezlersek Türkiye'nin de sıkıntıya düşeceğini hep beraber gördük. Ana muhalefet partisi programı ile milletimizin gönlünü kazanarak iktidara gelmek yerine AK Parti ile Türkiye'nin de kaybetmesi pahasına yönetimi ele geçirme hesabı yapıyor. Dil normal bir muhalefet dili değil. Şu anda Almanya'daki iktidar muhalefet mücadelesindeki ortak payda Türkiye'ye, Erdoğan'a saldırmak. Burada da ana muhalefetin dili terör örgütünün dili ile aynı. Tavırlar aynı. Benim milletim bunu Allah'ın izni ile yutmaz" dedi.

'ERDOĞAN SİZE NE YAPTI'

Batı'ya "Erdoğan size ne yaptı" diyen Erdoğan şöyle konuştu: "Türkiye'nin AB konusunda yaklaşımını bir kez daha ifade etmek istiyorum. Türkiye, resmi devlet politikası olan AB üyeliği hedefinden şüphesiz vazgeçmiş değil. Bu doğrultuda önce aday üyelik müzakerelerinin başladığı günden beri üzerimize düşenleri yerine getiriyoruz. AB'den kaynaklı gecikmeleri mesele etmedik ve yolumuzda ilerledik. Ancak sözlerini yerine getirmeyen AB'nin bizi itham etmesi katlanılabilir bir durum değil. Türkiye karşıtlığını seçimlerin ana teması haline getirmiş olmalarından rahatsız olmalarını ifade etmek isterim. Gece gündüz şahsımla ve partimle yatıp kalkan bu siyaset tarzı kazandırmaz. Gün ola harman ola bu şahıslar benim yüzüme nasıl bakacak?  Yatıyorlar kalkıyorlar, Türkiye, Erdoğan. Erdoğan size ne yaptı? Bu seçim Türkiye'de mi, Almanya'da mı yapılıyor? İşinize bakın. Almanya'daki soydaşlarımıza sesleniyorum. Bu Türkiye karşıtlarına oy vermeyin. Bu yaklaşım Almanya'yı hızla 2. Dünya Savaşı öncesi siyasi iklime sürüklüyor. AB'den de mesaj geliyor. Bu açıklamalar belirleyici değildir, karar birlikte alınır. Hayırlı olsun, bir an önce alın şu kararı. Tahammül edemiyorsanız, mertçe söyleyin ve gereğini yapın. Bizim AB ile bir derdimiz olmadı. Ama şöyle zaman tünelinde geriye gidersek 63'ten bu yana kapıda bekleten siz oldunuz. Verdiğiniz hiçbir sözü de tutmadınız. Ya sözlerini tutup ta üyelik müzakerelerini başlatacaklar ya da 'Biz Türkiye ile yola devam etmek istemiyoruz' diyecekler. Kusura bakmasınlar, Türkiye'yi seçim meydanlarına meze yapmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Eğitim Sen ve ABF: Bu eğitim sistemine itirazımız var

SONRAKİ HABER

Elene, BFI Londra Film Festivali seçkisinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa