06 Eylül 2017 11:05

Burdur Gölü kuruduğunda kanser saçar

Veteriner Hekim Öztürk Sarıca, Burdur Gölü'nün kurumasının çevreye ve halk sağlığına büyük zararları olacağını söyledi.

Paylaş

Burdur'un Karakent köyünde çalışmalar yapan Veteriner Hekim Öztürk Sarıca, “Burdur Gölü kuruduğunda çevresinde insanlara kanser saçacak, hastalık saçacak” dedi.

Son 35 yılda su kapasitesinin 3’te 1’ini kaybeden ve kuruma tehlikesiyle karşı karşıya olan Burdur Gölü’ndeki çekilmeyi önlemek ve ailesindeki pek çok kişinin yakalandığı kansere dikkati çekmek için çalışma yapan Veteriner Hekim Öztürk Sarıca, suyun varlığı ve temizliğinin yaşam için olmazsa olmaz olduğuna vurgu yaparak şunları söyledi: “Küresel ısınma ile her geçen gün sularımızı kaybediyoruz. Diğer taraftan suyun fazla miktarda kullanılması ve tasarruf edilmemesi nedeniyle su varlığımız ve Burdur Gölü de hızla yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Göl suyu çekilince ortaya çıkacak kimyasal maddeler var ve bunların pek çoğu yıllardır çevresel anlamda kullanılmış, tarlalarda kullanılmış kimyasal zehirler.”

Evlerde, sanayide kullanılmış kimyasal maddelerin tamamının şu ana kadar göle boşaldığını da kaydeden Sarıca, “Sular çekildikçe bütün bunlar insanların üzerine savrulmaya başlıyor. Sebzelerine, meyvelerine savrulmaya, yağmurlarla üzerlerine yağmaya başlıyor. Burdur Gölü çevresinde sağlıklı yaşamak istiyorsa göllerine sahip çıkmak zorunda. Burdur Gölü çekildiğinde çevresinde insanlara kanser saçacak, hastalık saçacak” diye konuştu. (Burdur/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Okey oynadığı arkadaşını bıçakladı

SONRAKİ HABER

Karaburun Bilim Kongresi başladı: 'Mağdur değil tarafız'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa