06 Eylül 2017 10:59

AOÇ arazisinin ABD'ye satışını protesto edenlere saldırı

AOÇ arazisinin ABD Büyükelçiliğine satışını protesto etmek isteyenlere polis saldırdı.

Paylaş

AOÇ arazisinin satışını, ABD Büyükelçiliği önüne bırakılacak siyah çelenkle protesto etmek isteyen Mimarlar Odası Ankara Şubesi üyeleri ve demokratik kitle örgütü temsilcilerine polis, biber gazı ve kalkanlarla saldırdı.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, demokratik kitle örgütleri ve sendika temsilcileri Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisinin ABD Büyükelçiliğine satışını protesto etmek için elçilik önüne siyah çelenkle yürümek istedi. Konur Sokak’tan başlayan yürüyüşü polis, Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi (ÇSM) önünde kesti ve elçilik önüne gidilmesine izin vermedi. Bunun üzerine ÇSM önünde basın açıklaması yapan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, ABD’yi ve AKP Hükümetini protesto ettiklerini belirterek, “AKP araziyi talan süreci haline getirirken, bir yandan da emperyalizmin babasına AOÇ arazisini satıyor. Bu durumu kabul etmiyoruz. Buradan ABD’ye sesleniyorum. Oranın AOÇ arazisi olduğunu bilerek aldınız. Buna karşı mücadeleyi yürütenlerin karşısında yer alıyorsunuz” dedi. Candan, arazinin satışının hukuksuz olduğunu da sözlerine ekledi.

Candan’ın açıklamasından sonra ABD Elçiliği önüne siyah çelenk bırakılmak istendi. Polisin çelengin bırakılmasına izin vermemesi üzerine arbede yaşandı. Polis, elçilik önüne çelenk bırakmak isteyenlere biber gazı ve polis kalkanlarıyla saldırdı. ABD Elçiliği çatısından ABD askerinin olayları izlemesi ise dikkat çekti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Barzani: Bağımsız olduğumuz an görevim tamamlanıyor

SONRAKİ HABER

Okey oynadığı arkadaşını bıçakladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa