06 Eylül 2017 10:38

'Dışarıdaki Gazeteciler'den Cumhuriyet davasına çağrı

Cumhuriyet'in 11 Eylül'de görülecek davası öncesi 'Dışarıdaki Gazeteciler', 'Hepsini istiyoruz' diyerek sosyal medyadan çağrı yaptı.

Paylaş

Cumhuriyet davasının bir sonraki duruşması 11 Eylül’de Silivri’de görülecek. ‘Dışarıdaki Gazeteciler’ İnisiyatifi sosyal medyadan bir kampanya başlatarak duruşmaya çağrı yaptı. Gazeteciler “#11EylüldeHepsiniİstiyoruz” dedi.

Cumhuriyet davasına 11 Eylül’de, Silivri’de devam edilecek. ‘Dışarıdaki Gazeteciler’ bugün yayınladıkları videoyla duruşmaya çağrı yaptı. “#11EylüldeHepsiniİstiyoruz” ve “#GazetecilereÖzgürlük” hashtag’larıyla palaşılan videoda, Cumhuriyet çalışanlarının gazetecilik faaliyeti nedeniyle tutuklandığı ve yargılandığı belirtildi, tahliye edilmeleri talep edildi. Kampanya kısa sürede Türkiye’de TT listesinde birinci sıraya yerleşti.

#AHMETŞIK250GÜN

Dışarıdaki Gazeteciler ayrıca tutukluluğun 250 günü olan Gazeteci ahmet Şık için de sosyal medyadan bir kampanya başlattı. “Herkes biliyor Ahmet Şık gerçekleri yazdığı için 250 gündür tutuklu” diyen gazeteciler “#AhmetŞık250Gün #GazetecilereÖzgürlük” hashtag’larıyla Ahmet Şık’a özgürlük istedi.

SABUNCU, ATALAY, GÜRSEL VE ŞIK HÂLÂ TUTUKLU

Cumhuriyet Gazetesi yönetici ve yazarları “PKK/KCK ve FETÖ/PDY terör örgütlerine üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek”le suçlandı.

24 Temmuz’da başlayan ve beş gün süren ilk duruşmada Güray Öz, Musa Kart, Bülent Utku, Hakan Kara, Önder Çelik, Mustafa Kemal Güngör ve Turhan Günay tahiye edildi.Murat Sabuncu, Akın Atalay, Kadri Gürsel, Ahmet Şık ile Ahmet Kemal Aydoğdu’nun tutukluluğu sürüyor. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Saray'da halk, ormana göz diken taş ocağı şirketini kovdu

SONRAKİ HABER

Doğan Yurdakul son yolculuğuna uğurlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...