06 Eylül 2017 08:33

CHP, Arakan için Meclis komisyonu kurulmasını istedi

CHP'li Sezgin Tanrıkulu, Arakan'daki insan hakları ihlallerinin kamuoyuna durulması için acil olarak Mecliste komisyon kurulmasını istedi.

Paylaş

Myanmar Arakan'da son 3 günde ordu mensuplarının yaptıkları saldırılarda 2 ile 3 bin arası Müslüman'ın katledildiğini ifade etmişti. Bölgede insanlar ölmeye devam ediyor. CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Arakan'da yaşanan insan hakları ihlallerinin kamuoyu ile paylaşılması için Mecliste komisyon kurulup, bölgede incelemede bulunulmasını istedi. 

Komisyon talebini Meclis Başkanlığına ileten Tanrıkulu, “AKP, CHP, HDP ve MHP milletvekilinin ve STK'lar ile İnsan Hakları Aktivistlerinin de dahil olacağı bir Parlamento heyeti oluşturulması, oluşturulan bu heyetin bölgeye giderek incelemeler yapması, bölge halkıyla görüşmeler yaparak, alınması gereken önlemleri TBMM ve kamuoyuyla paylaşması büyük önem teşkil edecektir” dedi. 

Tanrıkulu, TBMM Araştırma Komisyonu kurulması için  bürokratik süreçlerle oyalanılmaması gerektiğini ifade ederek, “12 Mart 1995 tarihinde İstanbul Gazi Mahallesi’nde bir kahvehanenin taranması ile başlayan olayları araştırmak üzere TBMM özel bir komisyon kurmuştur. Bu örnekte olduğu gibi TBMM Araştırma Komisyonu kurulması sürecini işletmeksizin kısa sürede özel bir komisyon kurabilecektir. Arakan'da Müslümanların yaşadığı sorunların yerinde tespit edilebilmesi, yaşanan insan hakları ihlallerinin bir an önce durdurularak, alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla ivedilikle komisyon kurulmalıdır” diye belirtti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İsveç'te 5 gazeteci ve yazar örgütünden eylem

SONRAKİ HABER

Sezgin Tanrıkulu: Hükümetin bilimsellik anlayışı nedir?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...