06 Eylül 2017 07:38

Gazeteci Kim Wall'un katil zanlısı: Kafasını kapağa çarptı

İsveçli gazeteci Kim Wall'u son gören mucit Peter Madsen, mahkemedeki ifadesine Wall'un nasıl öldüğünü anlattı.

Paylaş

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da kafası, kolları ve bacakları kesilmiş haldeki cesedi denizde bulunan İsveçli gazeteci Kim Wall'un haber yapmak için buluştuğu mucit Peter Madsen mahkeme karşısında ifade verdi.

BBC'nin haberine göre Kim Wall'u öldürmekle suçlanan Madsen, mahkemeye verdiği ifadede, Kim Wall'un denizaltındaki ağır bir kapağın kafasına düşmesiyle öldüğünü öne sürdü.

Madsen, Kim Wall için kapağı tutarken denizaltının başka bir tekneden gelen dalgayla sarsıldığını, bu yüzden ayağının kaydığını ve kapağın Wall'un başına düştüğünü öne sürdü.

Gazetecinin düştüğü yerde 'bir kan gölünün' oluştuğunu söyleyen Madsen, denizaltısında bir ceset istemediğini, 'çok yorgun olduğu' için önce uyuduğunu, sonra da Wall'un bedenini bir iple bağlayarak denize attığını kabul etti; ancak gazetecinin vücudunu parçalara ayırdığı iddialarını reddetti.

Danimarkalı mucit, denizaltısında intihar etmeyi düşündüğünü, ama karısını ve üç kedisini görmek istediği için bundan vazgeçtiğini sözlerine ekledi.

Mahkeme Madsen'a psikiyatrik test uygulanmasını talep ederken Madsen'ın tutukluluğunun Ekim ayının başına kadar sürmesine hükmetti.

Mahkeme dışında gazetecilere konuşan savcı Jakob Buch-Jensen ise Madsen'a yöneltilen suçlamaların 'kasıtsız birini öldürmeden' cinayete dönüştüğünü söyledi.

Madsen suçlu bulunması halinde beş yıldan ömür boyu hapse kadar ceza alabilir. (DIŞ HABERLER)

 {{330316}}

ÖNCEKİ HABER

Yavru köpek ve tavuk arasındaki düello güldürdü

SONRAKİ HABER

Dünyanın en zor kayasına tırmandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...