06 Eylül 2017 05:12

Uzay gemisi görünümlü ev satışa çıktı

1960'larda tasarlanan uzay gemisi görünümlü 'Futuro' evlerinden birinin satışa çıkarılması bilim kurgu ve mimari meraklılarını heyecanlandırdı.

Paylaş

Yeni Zelanda’da, 1968’de Finlandiyalı Mimar Matti Suuronen tarafından tasarlanan ve yalnızca 100 adet üretilen uzay gemisi görünümlü ‘Futuro’ evlerinden biri satışa çıktı. Az sayıda üretilen evlerden birinin satışa çıkması bilim kurgu ve mimari meraklılarının büyük ilgisini çekti.

The Guardian’ın haberine göre ‘Futuro’ denilen evini satışa çıkaran mimari tasarımcı Juanita Clearwater, “Yumurtanın şeklinde sihirli bir şey var. Pürüzsüz ve güçlü olması, uzay mekiğini andırması, ikonik görünümü sizi kendine çekiyor. Futuro’lar yetişkinler için yapılmış ağaç evi gibi” diyor. Clearwater, eve ilginin büyük olduğunu belirterek “Bunu anlayışla karşılıyorum ama bu aynı zamanda bir ev sadece sanat eseri değil. Ayrıca çok kullanışlı bir ev” ifadesini kullanıyor.

Bilim kurgu ve 1960’ların mimarisine büyük ilgi duyan Clearwater’ın ‘Futuro’ evini Yeni Zelanda’nın güney adasında küçük bir sahil kasabası olan Warrington’da 4 yıl önce aldığı belirtildi.

Clearwater, evi yalnızca onun özgün yanlarını koruyacak kişilere satacağını söylüyor. Futuro evler taşınabiliyor ancak Clearwater evin Warrington'da kalmasından yana.

40’a yakın ciddi teklifi değerlendirdiğini belirten Clearwater, internetteki satış ilanının 18 binin üzerinde kişi tarafından tıklandığını ifade etti. Clearwater, ev için 289 bin dolar istiyor. Clearwater “Evi benim gibi, onu hayatı boyunca istemiş birine satmak istiyorum” diyor.

Clearwater’ın ‘Futuro’su, 1974 Commonwealth Oyunları’nda sergilendikten sonra 1975’te Warrington’a taşınmıştı. Futuro evler fiberglas destekli polyester plastikten üretildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM'deki resepsiyona da katılmadı

SONRAKİ HABER

İlkokul 4. sınıf kitabında ‘başkanlık sistemi’ propagandası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...