06 Eylül 2017 03:48

AKP'de Tansu Çiller ve Devlet Bahçeli sesleri

AKP'nin seçimde yüzde 51'e ulaşabilmek için başkan yardımcılığına Tansu Çiller ve Devlet Bahçeli gibi isimleri düşündüğü belirtildi.

Paylaş

AKP'nin MYK ve MKYK toplantılarında yürüttüğü tartışmalarda cumhurbaşkanlığı yardımcılığı için eski Başbakan Tansu Çiller ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin isimlerinin gündeme geldiği öne sürüldü.

Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, Meral Akşener'in kuracağı yeni sağ partiyi de hesaba katarak AKP tabanını aşan kesimlerden oy alabilmek adına bu formülü düşündüğü belirtildi.

AKP'nin araştırmalarında partinin oy oranının yüzde 46-48 bandında olduğu iddia edilirken bu yüzden cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalacağı senaryosu üzerinde durulduğu aktarıldı.

Devlet Bahçeli ve Tansu Çiller isimlerinin  kulislerde en çok konuşulan adaylar olduğu belirtilirken Çiller’in son dönemlerde, Cumhurbaşkanlığı’nın programlarına sıkça davet edilmesi de bunun habercisi olarak yorumlanıyor. Haberde "Bu senaryonun en büyük eksiğinin, Kürt oylarının tamamen kaybedilmesi olacağı" yorumunun yapıldığı vurgulanıyor.

1993-1996 arası başbakanlık yapan, eski DYP Genel Başkanı Tansu Çiller'in döneminde çok sayıda faili meçhul cinayet işlenmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Akşener'in partisinin adı Merkez Demokrat Parti olmayacak

SONRAKİ HABER

Şarkıcı Ferhat Göçer Sağlık Bakanlığı'na danışman oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...