06 Eylül 2017 02:43

Hindistan’da gazeteci ve aktivist Gauri Lankesh öldürüldü

Hindistan'da tanınmış gazeteci ve insan hakları savunucusu Gauri Lankesh evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Paylaş

Hindistan’da tanınmış gazeteci ve insan hakları savunucusu, Gauri Lankesh dün Bangalore'deki evinin önünde vurularak öldürüldü.

Polis, 50 yaşlarında olan Lankesh'in, üç saldırgan tarafından Salı akşamı evine girerken vurulduğunu ve kısa süre sonra öldüğünü söyledi. 

Lunkesh, devletin Hindu milliyetçi örgütlerine karşı eleştirel tavrıyla tanınan bir gazeteciydi. Geçen yıl Bharatiya Janata'nın hırsızlık partisine mensup kişileri suçlayan bir yazısı nedeniyle hakaret suçundan mahkum edildi. Karara itiraz ediyordu.

Geçtiğimiz sene bir web sitesine verdiği demeçte, gazetesine yönlendirilen "kuduz nefret" in Hindistan'da devletin özgür ifadeden korkusunun bir örneği olduğunu belirterek “Maalesef, insan haklarını desteklemek için konuşan ve sahte yargısız infazlara karşı çıkan herkes bugün Maoist bir destekçidir" demişti.

Hindistan Basın Kulübü tarafından yapılan açıklamada, cinayetin Lankesh'in çalışmalarıyla bağlantılı olduğuna inanıldığı belirtilerek, "Haksızlıklara karşı çıkan ve her zaman adalet için ayağa kalkan korkusuz ve bağımsız bir gazeteci, susturulmak için en acımasız şekilde öldürülmüştür" denildi. (DIŞ HABERLER)
 

ÖNCEKİ HABER

Koza çatlağında bir kelebek… ELİF için!

SONRAKİ HABER

Akşener'in partisinin adı Merkez Demokrat Parti olmayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...