05 Eylül 2017 17:15

'Türkiye'de adaletin üstünlüğü ilkesi sağlanamamıştır'

Çorum Barosu Başkanı Avukat Altan Akpınar, Türkiye'deki en büyük sorunun hukukun üstünlüğü ilkesinin sağlanamaması olduğunu söyledi.

Paylaş

Çorum’da yeni adli yılın başlaması nedeniyle tören düzenlendi. Çorum Adliye binası önünde düzenlenen törene hakim, savcı, avukat ve adliye personeli katıldı. Törende ilk olarak Cumhuriyet Başsavcı Vekili Rağıp Tepedüzü, Adalet Komisyonu Başkanı Atilla Arıkan, İdare Mahkemesi Başkanı Kemalettin Özdemir ve Çorum Barosu Başkanı Avukat Altan Akpınar Atatürk büstüne çelenk sundu. Çelenk sunma törenin ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. Çelenk sunma törenin ardından konuşmalar yapıldı.

Çorum Barosu Başkanı Avukat Altan Akınar, yeni bir adli yıla girerken Türkiye'deki en büyük sorunun hukukun üstünlüğü ilkesinin sağlanamamış olduğunu ifade etti. Akpınar, "En büyük meselemiz hukukun üstünlüğüdür. Hukukun üstünlüğünün olmadığı ülkelerde, üretime yönelik yatırımlar azalır, bu da işsizlik, pahalılık ve fakirlik demektir. Üretmek yerine tüketmek, giderek sömürgeleşmek demektir. Bunun için hukukun üstünlüğü hepimiz için önemlidir" dedi.

Adli yıl açılış töreni, yapılan konuşmaların ardından sona erdi. (Çorum/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Şırnak’taki sağlık sorunları Meclis gündeminde

SONRAKİ HABER

6-7 Eylül olayları film gösterimi ile anılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...