24 Temmuz 2012 09:01

TSS ile yurttaşa yeni bir yük daha geliyor

İSTANBUL Eczacı Odası, Hükümetin yayımladığı Tamamlayıcı Sağlık Sigortası (TSS)  ile yurttaşlardan ek sigorta primleri talep edilerek, yurttaşa yeni bir yük daha bindirilmeye çalışıldığını kaydetti.İstanbul Eczacı Odası Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, TSS ile 5510 sayılı Sosyal Sigortalara ve GSS kan

TSS ile yurttaşa yeni bir yük daha geliyor
Paylaş

İSTANBUL Eczacı Odası, Hükümetin yayımladığı Tamamlayıcı Sağlık Sigortası (TSS)  ile yurttaşlardan ek sigorta primleri talep edilerek, yurttaşa yeni bir yük daha bindirilmeye çalışıldığını kaydetti.

İstanbul Eczacı Odası Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, TSS ile 5510 sayılı Sosyal Sigortalara ve GSS kanununun 98. maddesinde belirtilen, “Sağlık hizmetlerinden yararlananların ödemekle yükümlü oldukları katılım payları, özel sigorta şirketleri tarafından teminat veya ödeme konusu yapılamaz” hükmünün devre dışı bırakıldığı kaydedildi. Hastadan alınan fiyat farklarının da aslında ödenen bir katılım payı olduğuna dikkat çekilen açıklamada, “Bugün sağlıkta dönüşüm programı ile her bireyin doğuştan kazanılmış sağlık hakkı adeta elinden alınmaktadır. Vatandaşın başına bir kaza ya da hastalık geldiğinde aldığı sağlık hizmeti yıllarca ödediği sağlık primlerinin karşılığı değildir. Bu primlerin karşılığı verilmediği gibi şimdi bir de ek sigorta primleri talep edilerek vatandaşın sırtına yeni bir yük getirilmeye çalışılmaktadır” diye kaydedildi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Özel: Helikopteri teknik arıza düşürdü

SONRAKİ HABER

Ramazan’da susuz bıraktılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...