05 Eylül 2017 11:47

'Zehirli yumurta Türkiye'de de var' iddiası

Alman haber ajansı DPA, Türkiye'nin de zehirli yumurta tespit edilen ülkeler arasında bulunduğunu aktardı.

Paylaş

Avrupa’da tavuk çiftliklerinde kullanılan fipronil adlı haşere ilacının yumurtalara karışması nedeniyle ortaya çıkan kriz büyürken, bu yumurtalardan Türkiye’de de bulunduğu iddia edildi.

Alman haber ajansı DPA, zehirli yumurta tespit edilen ülkeler arasında Türkiye’yi de saydı.gazeteduvar.com’da yer alan habere göre, ajansın AB tarım bakanlarının bugün Estonya’da yumurta krizi için düzenleyeceği toplantı öncesi hazırladığı haberde, şu ana dek 40 ülkede zehirli yumurta bulunduğu belirtildi. Kaynak gösterilmeyen haberde, zehirli yumurta bulunduğu iddia edilen ülkeler şöyle: 28 AB üyesinin 24’ü, ABD, Rusya, Güney Afrika Cumhuriyeti ve Türkiye.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı da Türkiye’deki yumurtalarda söz konusu maddenin olup olmadığının tespit edilmesi için analiz çalışması yaptırmış ve çeşitli bölgelerdeki farklı işletmelerden alınan numunelerde fipronil tespit edilmemişti. 

ZEHİRLİ YUMURTA YEMEK İSTEMİYORUZ

Tüketici Hakları Derneği, Türkiye’de zehirli yumurta bulunduğu iddialarına açıklık getirilmesini istedi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığını tüketicileri bilgilendirmeye çağıran dernek, ‘Zehirli yumurta yemek istemiyoruz’ dedi. 

Dernek Başkanı Turhan Çakar tarafından yapılan açıklamada, “Tüketicilerin evrensel haklarından olan Doğru Bilgilenme Hakkı ile Sağlık Hakkına saygı gösterilsin. Biz tüketiciler olarak fipronilli yumurta yemek istemiyoruz. İvedilikle, tüm Türkiye’de yoğun bir denetim başlatılsın. Fipronil analizlerine ağırlık verilsin” dendi. 

Yumurtalarda yapılacak analizler sonucunda fipronil maddesinin görülmesi durumunda, zaman geçirilmeden kamuoyuna açıklama yapılması gerektiğinin belirtildiği açıklamada, “Tüketicilerin bilgilenme hakkı ile sağlık hakkına saygı istiyoruz” denildi. (EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Gazeteciler üzerindeki baskı artarak sürüyor

SONRAKİ HABER

‘Anız yakana destek ödenmesin’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...