Bayramdan sonra direnişe devam
AKKİM, Aroma ve Tekno Maccaferri işçileri, bayramdan sonra da direnişlerini kararlı bir şekilde sürdürüyor.

Bayramda direnişlerine ara veren AKKİM işçileri ile bayramı fabrika önünde geçiren Aroma ve Tekno Maccaferri işçileri bayramdan sonra da direnişlerini kararlı bir şekilde sürdürüyor.
Petrol-İş Sendikasında örgütlendikleri için işten atılan AKKİM işçilerinin direnişi İstanbul Hadımköy’de bulunan fabrika önünde devam ediyor. 70 civarı işçinin çeşitli gerekçelerle çıkarıldığı 30’un üzerinde işçinin ise yapılan baskılar sonucu işten ayrılmaya zorlandığı fabrikada işçiler kararlı.
Öte yandan toplusözleşme görüşmelerindeki anlaşmazlık nedeniyle greve çıkan Birleşik Metal-İş üyesi Tekno Maccaferri işçileri fabrika önündeki bekleyişlerini sürdürüyor. Düzce’de bulunan fabrika önünde direnişlerini 36 gündür sürdüren işçiler, haklarını alana kadar mücadele edeceklerini ifade ediyor.
Yine toplusözleşme görüşmelerindeki uyuşmazlık nedeniyle greve çıkan Bursa’daki Aroma işçileri de bayramı fabrika önünde geçirdi. Grevlerinde 2 haftayı geride bırakan işçiler, hakları için direnişe devam edeceklerini söylüyor. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)
Evrensel'i Takip Et