05 Eylül 2017 11:32

Bayramdan sonra direnişe devam

AKKİM, Aroma ve Tekno Maccaferri işçileri, bayramdan sonra da direnişlerini kararlı bir şekilde sürdürüyor.

Paylaş

Bayramda direnişlerine ara veren AKKİM işçileri ile bayramı fabrika önünde geçiren Aroma ve Tekno Maccaferri işçileri bayramdan sonra da direnişlerini kararlı bir şekilde sürdürüyor.

Petrol-İş Sendikasında örgütlendikleri için işten atılan AKKİM işçilerinin direnişi İstanbul Hadımköy’de bulunan fabrika önünde devam ediyor. 70 civarı işçinin çeşitli gerekçelerle çıkarıldığı 30’un üzerinde işçinin ise yapılan baskılar sonucu işten ayrılmaya zorlandığı fabrikada işçiler kararlı.

Öte yandan toplusözleşme görüşmelerindeki anlaşmazlık nedeniyle greve çıkan Birleşik Metal-İş üyesi Tekno Maccaferri işçileri fabrika önündeki bekleyişlerini sürdürüyor. Düzce’de bulunan fabrika önünde direnişlerini 36 gündür sürdüren işçiler, haklarını alana kadar mücadele edeceklerini ifade ediyor.

Yine toplusözleşme görüşmelerindeki uyuşmazlık nedeniyle greve çıkan Bursa’daki Aroma işçileri de bayramı fabrika önünde geçirdi. Grevlerinde 2 haftayı geride bırakan işçiler, hakları için direnişe devam edeceklerini söylüyor. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Enfeksiyon tedavisi gören işçi öldü

SONRAKİ HABER

Gazeteciler üzerindeki baskı artarak sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...