05 Eylül 2017 10:41

CHP’li Ağbaba: Sürgünün 1970’li yıllarda kaldığını düşünüyor

CHP’li Veli Ağbaba sürgünlerin bir insanlık suçu olduğunu söyledi. S

Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ve il yönetimiyle birlikte çok sayıda üye CHP il binasında düzenlenen basın toplantısında Eğitim Sen üyesi eğitimcilerin sürgün edilmesine tepki gösterdi.

Ağbaba sürülen eğitimcilerle ilgili, "Sürgünün 1970’li yıllarda kaldığını düşünüyorduk” dedi. 

‘SÜRGÜN İNSANLIK SUÇUDUR’

Şimdiye kadar 1087 öğretmenin sürgün edildiğini ve Türkiye tarihinde bütün hükümetlerin yapmış olduğu bütün hukuksuzlukları toplamından fazlasını şuan ki hükümetin yaptığını belirten Ağbaba, şöyle devam etti: “Kanun Hükmünde Kararname ile binlerce insan ihraç edildi, pasaportlarına el konuldu, meslekten atıldı. Son cezalandırma yöntemi ise, sürgün. Hukuksal hiçbir dayanağı olmadan hedefteki öğretmenleri keyfi biçimde evinden, eşinden, çocuklarından, ailesinden ayrı koymak insanlık suçudur” 

‘Sürgün edilen eğitimcilerin hepsinin bilimsel, laik, demokratik eğitimden yana olmaları tesadüf olabilir mi?​” sorusunu soran CHP’li Ağbaba, hepsinin Eğitim Sen’e üye olmasının tesadüf olamayacağını söyledi. 

‘BAKANLIKLAR TARİKATLAR ARASINDA PAY EDİLDİ’

Ağbaba, ayrıca bakanlıkların tarikatlar arasında pay edildiğini söyleyerek “Nasıl ki yargıyı devleti bir cemaate teslim ettiğinizde, darbe oluyorsa yakında da bunların benzer sonuçlarını göreceğiz” dedi. 

‘YARGI BAĞIMSIZLIĞI BİTİRİLMİŞ DURUMDA’

Adli  yılla ilgili de konuşan Ağbaba, yargı bağımsızlığının yok edildiğini söyleyerek “Yargı bağımsızlığı tamamen herkesin gözleri önünde bitirilmiş durumda. Anayasa Mahkemesi Başkanı'nın Cumhurbaşkanı önünde iki büklüm olması, çocuklarını sarayda işe sokmuş Danıştay Başkanı'nın CHP ile ilgili sözlerine bakılırsa yargının 1 kişinin emrine girdiğini çok rahat görebiliyoruz” diye konuştu. (Malatya/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Evrensel journalist Kemal Özer detained

SONRAKİ HABER

Suriye ordusu Deyrezzor'daki 28 aylık IŞİD kuşatmasını kırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...