05 Eylül 2017 07:17

Banker Bilo filmi bir kez daha gerçek oldu

İzmir'de yaşayan Suriyeli mülteciler, Yunanistan'a gitmek için anlaştıkları göçmen kaçakçıları tarafından dolandırıldı, Uzundere'ye bırakıldı.

Paylaş

Göçmen kaçakçıları tarafından on binlerce lira dolandırılan Suriyeli mülteciler, Yunanistan diye Uzundere'ye bırakıldılar.

Usta oyuncular İlyas Salman ve Şener Şen’in oynadığı, Türk sinemasının kült filmlerinden Banker Bilo’daki kamyon kasası sahnesi bir kez daha gerçekleşti. Suriyeli mültecilerin umut yolculuğu başlamadan bitti. İzmir'de yaşayan Suriyeli mülteciler, Yunanistan'a gitmek için anlaştıkları göçmen kaçakçıları tarafından dolandırıldı.

KENDİLERİNİ UZUNDERE'DE BULDULAR

Toplamda 20-25 kişilik Suriyeli mülteci aileler, il dışına bile çıkamadılar. Göçmen kaçakçılarına  on binlerce lira veren mülteci aileler, gece boyu kamyon kasasında gezdirildi, sabah saatlerinde  de Yunanistan diye, Karabağlar ilçesi sınırlarında bulunan Uzundere'deki ormanlık alana bırakıldı.

Göçmen kaçakçılarının ailelere, ormanlık alanda beklemelerini, görevlilerin birazdan gelip işlem yapacağını söylediği de öğrenildi. Suriyeli mülteciler ise İzmir'de olduklarını bölgedeki belediye işçilerinden öğrendiler. (İzmir/EVRENSEL) (Fotoğraf: Arşiv)

ÖNCEKİ HABER

GAP Stadyumu'nun çimleri sıcaktan kurudu

SONRAKİ HABER

Adalet Kurultayı'nda tutuklu gazeteciler raporu hazırlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...