24 Temmuz 2012 08:38

Sonunda kaplumbağaları da çıldırttılar!

Antalya’nın turizm cenneti Kaş’ta caretta caretta türü dev deniz kaplumbağası insanlara saldırdı. İnsan eliyle beslenmeye alıştığı için göç etmediği belirtilen 50- 55 yaşlarındaki caretta, üç ayrı noktada insanlara saldırınca Dalyan’daki rehabilitasyon merkezine götürülerek kontrol altına alındı. Uzma

Sonunda kaplumbağaları da çıldırttılar!
Paylaş

Antalya’nın turizm cenneti Kaş’ta caretta caretta türü dev deniz kaplumbağası insanlara saldırdı. İnsan eliyle beslenmeye alıştığı için göç etmediği belirtilen 50- 55 yaşlarındaki caretta, üç ayrı noktada insanlara saldırınca Dalyan’daki rehabilitasyon merkezine götürülerek kontrol altına alındı. Uzmanlar carettaların yaşam alanlarına müdahale edilmemesi uyarısında bulundu. Son günlerde saldırıya uğrayanların sayısının artması üzerine harekete geçen Su Altı Araştırmaları Derneği (SAD) üyesi Güzden Varinlioğlu, Dalyan’da bulunan Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezine (DEKAMER) başvurduklarını söyledi. Saldırgan kaplumbağanın yakalanarak Dalyan’a götürüldüğünü belirten Varinlioğlu, Kaş kıyılarındaki saldırının aynı kaplumbağa tarafından gerçekleştiğini ancak şu an için sıkıntının ortadan kalktığını dile getirdi.

Saldırgan deniz kaplumbağasının götürüldüğü DEKAMER Müdürü ve Pamukkale Üniversitesi Zooloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yakup Kaska, Kaş’ta korkuya neden olan türün caretta caretta olduğunu doğruladı. İnsanlara zarar vermemesiyle bilinen carettaların turistik cazibe yaratmak ya da başka amaçlarla beslenmesinin tehlikeli sonuçlar yaratabileceğine dikkat çeken Kaska, “Bu canlıların doğal ortamlarına ve yaşamlarına müdahale edilmemeli. Turistik bir cazibe yaratacağız derken davranışları bozulan kaplumbağaların saldırıları sonucu bu geri tepen bir silaha dönüşebilir” uyarısında bulundu.
(Antalya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Daha ne kadar mağdur olacağız?

SONRAKİ HABER

İspanya’da halk bankalar için yoksullaşıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...