05 Eylül 2017 06:54

Şair ve yazarların adını asırlık ağaçlarda yaşatıyor

Çanakkale'de yaşayan Cevat Yaltıraklı, evinin bahçesindeki meşe ağaçlarının her birine, şair ve yazarların adlarını verdi.

Paylaş

Çanakkale'de yaşayan 77 yaşındaki Cevat Yaltıraklı, şair ve yazarların adlarını evinin bahçesinde ve sınırında kalan asırlık palamut ağaçlarına verdi.

 

İstanbul'da uzun yıllar müteahhit ve restoratör olarak çalışan Cevat Yaltıraklı, emekliye ayrıldıktan sonra yerleştiği Çanakkale'de, Yapıldak Köyü Saltık Mahallesi'ndeki yazlığında yaşıyor.

 

Yaklaşık 40 yıl önce yazlığını yaptırırken, arsa içindeki palamut ağaçlarını kesmek yerine gözü gibi bakarak bugünlere ulaşmasını sağlayan Yaltıraklı, bu ağaçların uzun yıllar korunabilmesi için ilginç bir yöntem geliştirdi. Hem yazlığının bahçesinde, hem de sınırında bulunan çok sayıdaki ağaca şair ve yazarların adlarını verdi.

 

Yaltıraklı, Mehmet Akif Ersoy, Namık Kemal, Yahya Kemal, Behçet Kemal, Halide Edip Adıvar gibi ünlü şair ve yazarların adlarını yazdırdığı plaketleri ağaçların gövdelerine çakarak, hem şair ve yazarların isimlerini ölümsüzleştirdi, hem de ağaçları koruma altına almış oldu.

 

Cevat Yaltıraklı, "İnşallah bu davranışım örnek alınır ve diğer vatandaşlar da kendi bulundukları bölgedeki anıt ağaçları, bildikleri şairlerin adlarını vererek korumuş olur. Ben inanıyorum ki, bu ağaçların üzerinde şairlerimizin adları olduğu için kimse zarar veremeyecek" dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Robin Van Persie yine sakat

SONRAKİ HABER

Demirkol: Yerli oyunculara da yabancı araba yasağı gelsin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...