04 Eylül 2017 20:57

Amerika Açık: Seri başları Nadal ve Pliskova son 8'de

Amerika Açık'ta seri başları Rafael Nadal ve Karolina Pliskova, zorlanmadan çeyrek finale kaldı.

Paylaş

Sezonun son grand slam'i Amerika Açık'ta erkekler ve kadınlar serilerinin 1 numaraları çeyrek finale yükseldi.

Erkeklerde seri başı Rafael Nadal, Ukraynalı Aleksandr Dolgopolov'u 6-2, 6-4 ve 6-1'lik setlerle zorlanmadan mağlup etti. Nadal, turnuvadaki en iyi performansını ortaya koyarken maç sonrası yaptığı açıklamada "Kazandığınız her maç, her set kendinize olan güveninizi artırır" dedi.

Dolgopolov'u 1 saat 41 dakikada mağlup eden Nadal, Amerika Açık'ta 2013'ten bu yana çeyrek finale yükselememişti.

Nadal, çeyrek finalde 19 yaşındaki Rus Andrey Rublev'le karşılaşacak. Rublev, Andy Roddick'ten sonra Amerika Açık'ta son 8'e kalan en genç raket.

PLISKOVA'NIN RAKİBİ VANDEWEGHE

Kadınların 1 numarası Çek Karolina Pliskova ise ABD'li Jennifer Brady'i yalnızca 47 dakikada 6-1 ve 6-0'lık setlerle geçmeye başardı. Pliskova, çeyrek finalde CoCo Vandeweghe ile mücadele edecek. Pliskova geçtiğimiz yıl Amerika Açık'ı finalde Angelique Kerber'e kaybetmişti.

DEL POTRO'DAN MÜTHİŞ GERİ DÖNÜŞ

Bir başka çeyrek finale kalma mücadelesinde Arjantinli 24 numaralı seri başı Juan Martin del Potro, Avusturyalı Dominic Thiem'i 2 set geriye düştüğü maçta hastalığına rağmen mağlup etmeyi başardı.

Del Potro, 6-1 ve 6-2 kaybettiği setlerin ardından 6-1, 7-6 ve 6-4'le geri dönüşünü tamamladı ve adını son 8'e yazdırdı.

FEDERER-DEL POTRO EŞLEŞMESİ

Turnuvada Nadal'ın en büyük rakibi Roger Federer ise Phillipp Kohlschreiber'i 6-4, 6-2 ve 7-5'lik setlerle mağlup etti. Federer, çeyrek finalde Del Potro ile karşılaşacak. Kazanan Nadal-Rublev eşleşmesinin galibiyle yarı finalde oynayacak. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Bayram tatilinin trafik bilançosu: 113 ölü 497 yaralı

SONRAKİ HABER

Kolombiyalı efsane kaleci Higuita'dan FARC'ın davetine yanıt

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...