04 Eylül 2017 20:24

'Meteorolojik alarm': Pek çok merkezde orman yangınları

Yetkililer meteorolojik alarm verildiğini söylerken Bolu, Antalya, Tokat, Balıkesir ve Ardahan'da orman yangınları yaşandı.

Paylaş

Türkiye'de bayram tatilinin son günlerinde pek çok merkezde orman yangınları yaşandı. Yetkililer önümüzdeki günlerin orman yangınları için kritik günler olduğuna, meteorolojik alarm verildiğine dikkat çekerek uyarıda bulundu.

BOLU'DA 150 HEKTARLIK ALAN TAHRİP OLDU

Bolu'nun Göynük ilçesinde pazar akşam saatlerinde çıkan orman yangını gece saatlerinde kontrol altına alındı ancak pazartesi günü soğutma işlemleri sırasında rüzgarın etkisiyle yeniden başladı.

Yeniden alevlenen yangın sebebiyle bir mahalle boşaltılırken Bolu Valisi Aydın Baruş toplam 150 hektarlık alanın tahrip olduğunu söyledi.

SİGARA İZMARİTİNDEN ÇIKTI

Yoldan geçen bir vatandaşın attığı sigara izmariti nedeniyle yangının meydana geldiğini tahmin ettiklerini belirten Vali Baruş, "Maalesef gördüğünüz gibi ufak bir ihmalkarlık nelere mal oluyor. Kesinlikle arazide yanıcı bir madde bırakmamamız gerekiyor. Bir ihmalkarlık katillikle sonuçlanan bir olay doğuruyor. Bu bir katilliktir. Buranın içerisinde bu kadar emek var. Yetiştirilen ağaçlar kül oluyor ve bu kadar alanda yabani hayat da yok oluyor" diye konuştu.

TOKAT'TA 10 DÖNÜMLÜK ALAN KÜL OLDU

Tokat’ın Niksar ilçesinde Kelkik Çayı yamacında bulunan ormanlık alanda çıkan yangında 10 dönüm ormanlık alan kül oldu.

ARDAHAN'DA 10 DEKARLIK ALANDA YANGIN

Ardahan merkeze bağlı Ölçek köyü ile Hanak ilçesine bağlı Altaş köyü arasındaki ormanlık alanda yangın çıktı. Yangının yaklaşık 10 dekarlık bir alan üzerinde etkili olduğunu belirten yetkililer, kontrol altına almak için çevre illerden de yardım ve helikopter talep ettiklerini söylediler.

ANTALYA'DA 40 HEKTARLIK ALAN ZARAR GÖRDÜ

Antalya'nın Kumluca ilçesinde bulunan ormanlık alanda yangın çıktı. Havadan ve karadan yapılan yoğun müdahale sonucu alevlerin önü kesildi. Yangın karadan ve havadan yapılan müdahalenin ardından kontrol altına alındı. Kaymakam Polat Kara, soğutma çalışmaları süren yangında yaklaşık 40 hektarlık alanın zarar gördüğünü açıkladı.

BALIKESİR'DE 3 HEKTAR ORMAN YANDI

Balıkesir'in Kepsut ilçesindeki ormanlık alanda, belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Orman ekiplerinin çalışmasıyla yangın söndürüldü.

ORMAN YANGINLARI İÇİN METEOROLOJİK ALARM

Balıkesir Orman Bölge Müdürü Metin Kırcı, önümüzdeki günlerin orman yangınları için kritik günler olduğuna meteorolojik alarm verildiğine dikkat çekerek vatandaşları uyardı. Kırcı, "Orman Genel Müdürümüz Bekir Karacabey, dün bölge müdürlüğümüzü ziyaret etmiş, orman yangınları konusunda ve ağaçlandırma konusunda brifing almıştı. Hassas günlerden geçtiğimizi belirterek dikkatli olunması gerektiğini belirtmişti. Bugün bölgemiz sorumluluk sahasında yangın çıktı. Hava koşulları nedeniyle şu an Türkiye'nin pek çok yerinde orman yangını var. Isparta, Amasya, İstanbul, Zonguldak, Muğla, Aydın, Kayseri, Antalya ve Adana'da orman yangınları var. Geride bıraktığımız 2 gün ve önümüzdeki birkaç günde, özellikle Ege ve İç Anadolu bölgeleri için meteorolojik alarm verildi. Vatandaşlarımız bu konuda çok dikkatli olmalı. Ormanlık alanlara yakın yerlerde hasat sonra tarlalar, anızlar yakılmamalı, ağaçlıklı alanlarda piknik yapılmamalı ateşten uzak durulmalıdır. Bu konu çok önemli. Kritik günler atlatılıncaya kadar vatandaşlarımızın dikkatli olmalarını istiyorum" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Antalya'da kaybolan bisikletçiler bulundu

SONRAKİ HABER

Bayram tatilinin trafik bilançosu: 113 ölü 497 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa