02 Nisan 2011 10:35

Bericap’ta direniş kararlılık ve azimle sürüyor

Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın Bericap direnişinin 100. günü nedeniyle yazılı açıklama yaptı. Petrol-İş üyesi 90 Bericap işçisinin direnişinin büyük bir kararlılık ve azimle sürdüğünü belirten Öztaşkın “Onlar sendikal hakları için örgütlendiler; sendikal örgütl&uu

Bericap’ta direniş kararlılık ve azimle sürüyor
Paylaş

Bericap patronunun sendikadan kurtulmak için 16 işçiyi atması sonrası Bericap işçisinin işten atılan arkadaşlarının geri alınması, işverenin sendika karşıtı tutumuna son vermesi talebiyle demokratik direnme hakkını kullandığını vurgulayan Öztaşkın “Bericap işçileri geçtiğimiz 23 Aralık'ta fabrika önünde direniş başlattılar. Bu direniş bugün itibariyle 100. gününe girdi... Direniş 100. gününde de aynı heyecan ve kararlılıkla sürüyor.  Petrol-İş’te örgütlü Bericap işçilerinin kendi özgür iradeleriyle başlattıkları bu direniş yasal ve meşrudur. Bunun kaynağı başta Anayasamız olmak üzere T.C hükümetleri tarafından imzalanmış uluslararası sözleşmelerdir” dedi.

Kar-kış, yağmur-çamur demeden 100 gündür Bericap fabrikasının önünde direnen Bericap işçisinin işten çıkartılan arkadaşlarının geri alınması, iş yerinde taşeron sistemine son verilmesi ve işçilere sendikaya üye olmaması yönünde baskı yapılmaması yönünde taleplerinin olduğunu ifade eden Öztaşkın “Bericap işçileri üçü de meşru, haklı ve hukuka dayalı bu talepleri kabul edildiği takdirde işbaşı yapmaya hazırdır. Petrol-İş, 100 gündür devam eden bu direnişin sona ermesi ve Bericap iş yerinde insan onuruna yakışır çalışma ilişkilerinin bir an önce tesis edilmesi için diyaloğa açık olduğunu bir kez daha beyan etmektedir” diye belirtti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bayraklı’nın 2 yılı değerlendirildi

SONRAKİ HABER

Kampana'da direniş çadırı kuruldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...