04 Eylül 2017 12:59

Üniversiteli kız kardeşler tatilde tarlada

Konya'da üniversite öğrencisi iki kız kardeş, tatilde aile bütçesine katkı sağlamak için kendilerine ait tarlada çalışıyor.

Paylaş

Konya’nın Karapınar İlçesi Yeşilyurt Mahallesi’nde yaşayan üretici Refik ve Neriman Aker çiftinin 4 çocuğundan Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü son sınıf öğrencisi 25 yaşındaki Burcu Aker ile Afyon Kocatepe Üniversitesi Sağlık Yüksek Okulu Hemşirelik Bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi 20 yaşındaki Yazgülü Aker okulları tatil olduğunda aileleriyle birlikte tarlada yetiştirdikleri ürünleri topluyor. 

Anne Neriman Aker de bu ürünleri pazarda satıyor. Burcu Aker, “Her yaz olduğu gibi bu yaz da ailemizin tarlasında çalışıyoruz. Tatile geldik ama bir gün evde kaldık ertesi gün tarlada çalışmaya başladık. Aile bütçesine katkıda bulunmak için çalışıyoruz. Tatilin başlarında pancar çapasına gittik. O bitince fasulyeler yetişiyor ve biz de topluyoruz. Annem de pazara götürüp satıyor. Ayrıca tarlamızı ekiyor ve çapasını, sulamasını yapıyoruz“ dedi.

‘ÇEVREMDEKİ SORUNLARI İNSANLARA DUYURACAĞIM’

Okulu bittiğinde çevresinde gördüğü sorunları insanlara duyurmaya çalışacağını söyleyen gazeteci adayı Burcu Aker, “Okul bittikten sonra planlarım var. Ben de gazetecilik bölümünde okuyorum. Muhabir olmayı düşünüyorum. Çevremde gördüğüm sorunları duyurmaya çalışacağım. Okula gittiğim dönemde devletten 425 lira burs alıyorum. Bunun 225 lirasını da yurda veriyoruz. Yol parası yemek parası derken yetmiyor. Yetmeyince de babamdan istiyorum. O da sağ olsun gönderiyor’’ diye konuştu.

Hemşirelik bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi Yazgülü Aker ise şunları söyledi: “Yazları ailemin yanına gelip ablamla birlikte burada çalışıyoruz. Burada çalışmaktan başka işimiz yok. Mutluyuz. Bize yetiyor. Bazen bizim de içimizden tatile gitsek diye geçiyor. Arada anneme takılıyoruz. Şimdi zaten okuyoruz ileride Allah izin verirse gideceğiz. Şu anda elimizden geldiğince ailemize destek olmaya çalışıyoruz.’’ (Konya/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Piyasalarda ‘Kuzey Kore’ etkisi hakim

SONRAKİ HABER

Turizmcilerden eylül daveti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...