04 Eylül 2017 12:41

Marmaris'teki Caretta caretta tatilcilerle yüzdü

Marmaris'teki Kadırga Koyu'nda tekne turlarıyla gezip denize girenler Caretta caretta ile birlikte yüzerek sevimli kaplumbağayı yakından sevdi.

Paylaş

Bodrum'da tatilciler ve işletmeciler tarafından bilinçsizce beslenen Caretta caretta cinsi deniz kaplumbağasının yüzenlere saldırması haber olmuştu. Marmaris'te bugün tam tersi bir durum yaşandı. Günübirlik gezi teknesi ile koyları gezenler, körfez girişinde Kadırga Burnu'ndaki koyda denize girdi. Yüzenlerin yanına dipten caretta caretta geldi.

Bir an çekinen tatilciler bir süre sonra Caretta caretta ile birlikte yüzerek elleriyle sevdi. Caretta caretta, daha sonra dibe dalarak gözden kayboldu.

Bu anları cep telefonuyla kaydeden yurttaş görüntüleri sosyal medyada paylaşarak, "Yılın haberi. Bu kadar tacize rağmen caretta caretta ısırmadı" yorumu yaptı.

Tekne gezisinde bulunan emlak danışmanı Burcu Turgut, "Marmaris körfez girişinde Kadırga Burnu'ndaki alanda denize girildi. Birden dipten bir Caretta caretta ortaya çıktı. İlk başta tedirginlik yaşansa da sonra yüzenler beraber yüzerek elleriyle sevdi ve yanından ayrılmadı. Kaplumbağa kimseyi ısırmadı ve bir süre yüzdükten sonra gözden kayboldu" dedi. (Muğla/DHA)

ÖNCEKİ HABER

'Blasting Turkey and Erdoğan reflects Europe’s narrowing horizon'

SONRAKİ HABER

Piyasalarda ‘Kuzey Kore’ etkisi hakim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...