04 Eylül 2017 07:17

Gazeteci yazar Erdoğan Tokmakçıoğlu yaşamını yitirdi

Gazeteci, yazar, şair, basın şeref kartı sahibi Erdoğan Tokmakçıoğlu vefat etti

Paylaş

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Üyesi, Basın Şeref Kartı sahibi Erdoğan Tokmakçıoğlu vefat etti. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Erdoğan Tokmakçıoğlu'nun ölümünün ardından baş sağlığı mesajı yayınladı. 

Mesajda "Değerli meslektaşımız Erdoğan Tokmakçıoğlu'nu kaybettik. Gazeteci, yazar, şair kimliği ile uzun yıllar başarıyla hizmet veren Erdoğan Tokmakçıoğlu'nu hiç unutmayacağız. Tokmakçıoğlu'nun ailesine ve basın topluluğumuza baş sağlığı diliyoruz" denildi.  Erdoğan Tokmakçıoğlu, 5 Eylül 2017 Salı günü Levent Camisi'nde ikindi namazı sonrası kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

ERDOĞAN TOKMAKÇIOĞLU KİMDİR?

1934'te Sarayköy'de (Denizli) doğdu. Ankara Hukuk Fakültesi ve DTCF Tiyatro Enstitüsü'nde öğrenim gördü. Ankara ve İstanbul'da birçok gazetede çalıştı. Yeni Günaydın ve Asabi gazetelerinde görev yaptı. Edebiyata şiirle başladı. İlk öyküsü ‘Dolmuş’, Türk Dili Dergisi Öykü Yarışması'nda derece alınca (1953) öyküye yöneldi. Çocuğun Biri adlı öyküsü Dünya Gazetesi Yarışması'nda birincilik kazandı (1954).1951'de ilk baskısı yapılan Bütün Yönleriyle Nasreddin Hoca adlı yapıtı yurtiçinde ve dışında geniş yankı uyandırdı. Kültür ve Dışişleri bakanlıklarının seçkisiyle yapıt, Bulgaristan'da Gobrova-836. Uluslararası Biennali'nde Türkiye'yi temsil etti. Sözcü Gazetesi'nde köşe yazarlığı yaptı. Çok sayıda kitabı olan Erdoğan Tokmakçıoğlu,  evli ve iki çocuk sahibiydi. Basın Şeref Kartı taşıyordu. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

İstanbullu balıkçılar gecikmeli ‘Vira Bismillah’ dedi

SONRAKİ HABER

İngiltere’de krizin yükü hala emekçilerin sırtında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...