03 Eylül 2017 23:35

Adanalılar ulaşım zammına tepkili

Adana'da ulaşıma yüzde 15 zam yapılırken Evrensel'e konuşan yurttaşlar zamma tepki gösterdi.

Paylaş

Elif İNEÇLİ
İrem Hazal KELLECİ
Adana

Adana’da ulaşıma yapılan yüzde 15 zamma vatandaşlar tepki gösterdi . Yapılan zamma göre dolmuş ücretleri 2.25 liradan 2.60 liraya, öğrenciler için ise 1.60 liradan 1.80 liraya yükseldi. Özel halk otobüslerinde ise öğrenci 1.40  liradan 1.50 liraya, siviller için ise 2 liradan 2.30 liraya yükseldi. Belediye otobüsleri ve metro için ise öğrenciler 1.20 lira öderken 1.40, siviller ise 2 lira yerine 2.25 yira ödeyecek.

‘MİLLET OTOBÜSE BİNMESİN Mİ?​’

Geçmişte otobüs şoförlüğü yapan ama şu an işsiz olduğunu söyleyen Ahmet Yeşilova, ulaşım zammının kendisini kötü etkilediğini dile getirdi. “Millet otobüse binmesin mi? Başka çare mi var?​” diye soran Yeşilova, günde 3-4 kez otobüs kullanması gerektiğini ancak çoğu zaman ulaşıma verecek parası olmadığını anlattı. Yeşilova “Biz bir şekilde idare etmeye çalışıyoruz da öğrenciler ne yapsın?​” diyen Yeşilova, “Belediye bir an önce bu duruma bir çözüm getirmelidir” dedi.

  • Ahmet Yeşilova

GERİ ÇEKİLSİN

Ulaşıma yapılan zamlardan yakınan bir diğer kişi ise Emekli Bekir Ülke. Sözlerine “Vatandaş zaten zor durumda bir de her şeye zam yapılıyor” diye başlayan Ülke, “Ben 65 yaş üzeri olduğum için belediye otobüslerine ücretsiz binebiliyorum ama ailem ve çevremdekiler bu durumdan olumsuz etkileniyor” dedi. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün seçilmeden önce otobüs fiyatlarının düşüreceğini söylediğini hatırlatan  Ülke, “Bir süre fiyatları indiriyorlar sonrasında zam yapıp o açığı da kapatıyorlar” diyerek yapılan zammın geri çekilmesini istedi.

GARİBAN İNSANLARA BU YAPILMAZ

  • Necati Turhan ve Mehmet Emin Eroğlu

Üniversiteyi yeni kazandıklarını söyleyen Necati Turhan ve Mehmet Emin Eroğlu ise “Üniversiteye başlayacağımız için zaten her yere para vermek zorunda kalıyoruz. Şimdi bir de ulaşım zammı çıktı” diye fiyatların eski haline değil daha da aşağı çekilmesini istediklerini söylediler.

62 yaşında emekli olmayı bekleyen Derviş Çelik ise, “Yaşa takıldığım için emekli dahi olamıyorum bu kadar yol ücretini nasıl vereyim? Zaten her yere fazlasıyla para vermemiz gerekiyor, sağdan soldan borç almaya çalışıyorum” diye tepkisini dile getirdi.

  • Derviş Çelik

Türkiye’de yoksul insan sayısının günden güne arttığına değinen Çelik ”Pazara gittiğimde birçok insan gelip çürükleri topluyor. İşsizlik artıyor. Asgari ücret insanca yaşamaya yetmiyor. Gariban insanlara bu yapılmaz” diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

İncir: Çiçeklerini içinde gizleyen bitki

SONRAKİ HABER

KHK ihraçlarından geriye kalan olmak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...