03 Eylül 2017 21:38

RT'nin Ekim Devrimi projesine Twitter sansürü

Rusya merkezli basın organı RT.com'un geniş kapsamlı tarih projesi, İngiltere Dışişleri Bakanlığı tarafından Twitter'a şikayet edildi!

Paylaş

Rusya merkezli RT.com'un Ekim Devrimi'nin 100. yılı vesilesiyle başlattığı tarih projesi 1917LIVEPROJECT, İngiltere Dışişleri Bakanlığı'nın engeliyle karşılaştı.

1917 yılında Ekim Devrimi'ne ilişkin yaşanan tüm gelişmeleri, tarihsel figürler ve kurumlar adına açtığı hesaplarla birlikte gün gün yansıtan proje kapsamında dönemin Rusyası'nda İngiltere Büyükelçiliği'ni temsil eden bir Twitter hesabı açılmıştı.

İNGİLTERE BÜYÜKELÇİLİĞİ HESABI KAPATILDI!

Hesap, İngiltere Dışişleri Bakanlığı'nın Twitter'a yaptığı şikayet sonrası kapatıldı. Hesap kapatılmasaydı, İngiliz diplomatların Ekim Devrimi sürecindeki eylemleri ve sarf ettikleri sözler, yıl dönümlerine denk gelen günlerinde atılacak tweet'lerle hatırlatılacaktı.

RT.com, geniş kapsamlı tarih projesi kapsamında devrimin lideri Vladimir Lenin'den dönemin Başbakanı Alexander Kerensky'e kadar pek çok tarihsel figür ve kurum için Twitter hesapları açmış durumda. Hesaplar, binlerce kişi tarafından takip ediliyor.

İngiltere'nin Rusya Büyükelçiliği için de @BritishEmb1917 hesabı açılmıştı. Twitter'ın bu hesabı 7 Ağustos'ta kapattığı açıklandı.

RT.com'un sosyal medya operasyonları başkanı Ivor Crotty, İngiltere Dışişleri Bakanlığı'nın kendileriyle temasa dahi geçmeden projeyi sekteye uğratmaya çalışmasının hayal kırıklığı olduğunu söyledi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Sharapova, Amerika Açık'a 4. turda veda etti

SONRAKİ HABER

Frankfurt'ta 2. Dünya Savaşı'ndan kalma bomba için tahliye

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...