02 Nisan 2011 10:28

Bayraklı’nın 2 yılı değerlendirildi

Son yerel seçimlerde ilçe yapılan Bayraklı’nın ilk belediye başkanı olma ünvanını taşıyan Hasan Karabağ, göreve geldiği iki yılı düzenlediği basın toplantısında değerlendirdi.Bayraklı’nın en yakıcı iki sorununun kentsel dönüşüm ve işsizlik olduğunu ifade eden Karabağ, gecekondu halkının pek çok sorun

Bayraklı’nın 2 yılı değerlendirildi
Paylaş

Bayraklı’nın en yakıcı iki sorununun kentsel dönüşüm ve işsizlik olduğunu ifade eden Karabağ, gecekondu halkının pek çok sorun yaşadığını belirtti. Bu nedenle bölge halkının dönüşüme sıcak baktığını belirten Karabağ, ancak dönüşümün yerinde dönüşüm olması gerektiğini söyledi. Son yapılan düzenleme ile kentsel dönüşümde yetkinin büyükşehire verildiğini hatırlatan Karabağ, kendi görüşünün İzmir’deki dönüşüm sorununa hükümetin el atacağı yönünde olduğunu ifade etti. Hükümetle birlikte işin içine TOKİ’nin de dahil olacağına dikkat çeken Karabağ yaşanan örneklerin iyi incelenmesi gerektiğini belirtti.

40 BİN İŞSİZ VAR

Bayraklı Belediyesinde çalışan toplam 1224 personelin, 350’sinin kadrolu işçi-memur, 53’ünün sözleşmeli memur, geri kalanının taşeron olduğu bilgisini veren Karabağ, taşeron temizlik işçilerinin 1100 TL ücret aldığını dile getirdi. Taşeron işçilerin sendikalı yapılması ile ilgili olarak da, “Kanunlar gereği yeni şirket kurma şansımız yok. Farklı çözüm yolları arıyoruz. Büyükşehire başvuracağız, şirketi olan belediyelerle görüşüyoruz” dedi. Asıl çözümün parlamento ile mümkün olduğunu belirten Karabağ, “Sendika şartını kanunla zorlamak lazım” dedi. Ellerinde 40 bin işsiz başvurusu olduğunu dile getiren Karabağ, hükümetin bu sorunu çözmeye yönelik adım atması gerektiğini belirtti.

Karabağ, son yapılan düzenlemelerde ilçe belediyelerin yetkilerinin giderek sınırlandırıldığını ifade ederek, “Hareket alanı daraltılmıştır. İlçe belediyeler çöp toplama belediyesi olmuştur. Siyasi iktidar bu hale getirdi. Metropol ilçe belediyelerinin mevzuatının yeniden gözden geçirilmesi gerekiyor” dedi.

Karabağ’ın verdiği çarpıcı bilgilere göre Bayraklı’da 49 okul, 59 cami ve çeşitli sayıda cemaat evleri bulunuyor. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Emekliler ödenmeyen maaş farklarını istiyor

SONRAKİ HABER

Bericap’ta direniş kararlılık ve azimle sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...