03 Eylül 2017 09:28

Ege'de 100'e yakın göçmen gözaltına alındı

İzmir Foça ve Çanakkale Ayvacık'ta Yunanistan'a geçmek isteyen 94 göçmen gözaltına alındı.

Paylaş

İzmir Foça’da Aslan Burnu yakınlarından lastik botla denize açılarak Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmek isteyen 41 göçmen, sabaha karşı bölgede devriye görevi yapan Sahil Güvenlik ekipleri tarafından fark edildi. TCSG-81 Bot Komutanlığı'nın denizden 3 mil açıkta düzenlediği operasyonda, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu göçmenler yakalandı.

1 kız çocuğu, 8 kadın ve 32 erkekten oluşan grubun kimlik tespiti ve sorguları yapıldı. Göçmenlerin Burkina Faso, Eritre, Fildişi Sahili, Gana, Kamerun, Kongo, Sudan ve Suriye uyruklu oldukları belirlendi. Foça balıkçı barınağına getirilen göçmenlere giyecek ve yiyecek verildi. Yaşları 9 ila 40 arasında değişen göçmenler, işlemlerinin ardından Yabancılar Geri Gönderme Merkezi'ne gönderilecek.

ÇANAKKALE'DE 53 GÖÇMEN GÖZALTINA ALINDI

Çanakkale Ayvacık’ta da ilçe jandarma komutanlığına bağlı ekipler, Koyunevi Köyü Sokakağzı mevkiinde şüphelendikleri 48 AT 491 plakalı minibüsü durdurdu. Durdurulan minibüste yapılan aramada, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Suriye ve Afganistan uyruklu 53 göçmen yakalandı. Göçmenler Ayvacık İlçe Jandarma Komutanlığı'na getirildi.

Jandarma ekipleri minibüs şoförünü de gözaltına aldı. Göçmenler, Ayvacık İlçe Jandarma Komutanlığı'ndaki işlemlerinin ardından ilçedeki Yabancıları Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Gazeteci Doğan Yurdakul hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

CHP'li Atıcı: Yiğitseniz 'Bu ülkede alkol yasaktır' deyin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...