03 Eylül 2017 09:17

Tatil dönüşü trafik çilesi başladı

Kurban Bayramı tatilinin sonuna yaklaşılırken; dönüşler başladı, bazı yerlerde trafik yoğunluğu oluştu.

Paylaş

10 günlük bayram tatilini memleketlerinde geçirip dönüşü son güne bırakmak istemeyen tatilciler bayramın 3'üncü günü yola çıktı. Tatilciler, TEM'in Bolu kesiminde İstanbul yönünde yoğunluk oluşmasına neden oldu. Özellikle TEM'in Gerede, Yeniçağa, Çaydurt ve Bolu Dağı Tüneli mevkilerinde yoğun trafik oluştu. İstanbul yönündeki araç yoğunluğuna rağmen trafikte aksama meydana gelmedi. Sürücüler İstanbul yönüne doğru sorunsuz yola devam etti. İstanbul yönünde oluşan yoğunluğun aksine Ankara yönünde trafik normalin altında kaldı. Tatilciler güzergahtaki dinlenme tesislerinde de yoğunluk oluşturdu.

TEM'de dönüş yoğunluğunun başlamasıyla önlemler de artırıldı. Özellikle Bolu Dağı geçişinde sürücüler elektronik tabelalar ile hız yapmamaları ve trafik kurallarına uymaları konusunda uyarıldı. Sürücüler ayrıca Bolu Dağı Tüneli'nden geçerken de radyo frekansından bağlanan otomatik ses kaydıyla emniyet kemerlerini takmaları ve hız yapmamaları konusunda uyarıldı.

BODRUM'DAN DÖNÜŞ YOLCULUĞU BAŞLADI

Bayram tatili için Bodrum'a gidenler de geldikleri kentlere dönmeye başladı. İlçe giriş çıkışlarında uzun araç kuyrukları oluştu.

Kıbrıs Şehitleri Caddesi ile Emin Anter Bulvarı'nda zaman zaman 1 kilometreye varan araç kuyrukları oluştu. İki kilometrelik yolu 20 dakikada tamamlayan otomobiller Milas yönüne hareket etti. Milas-Bodrum Havalimanı'nda ise büyük hareketlilik yaşandı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı havalimanında ek uçak seferleri düzenlendi.

BANDIRMA'DA ERKEN DÖNÜŞ YOĞUNLUĞU

Kurban bayramı nedeniyle verilen 10 gün tatili Balıkesir'in sahil ilçelerinde geçirip Ege'ye giden İstanbullu tatilcilerin bir bölümü de dönüş için son günü beklemedi. Karayolu ile Balıkesir'in Bandırma İlçesi'ne gelen tatilciler, önceden aldıkları biletler ile İDO'ya ait feribot ve deniz otobüsleri ile İstanbul'a döndü. İDO, olası yoğunluk nedeniyle Bandırma'dan İstanbul-Yenikapı-Bostanc'ya yaptığı deniz ulaşımı sefer sayısını 5'den 12'ye çıkardı. Bugün,  Bandırma'dan İstanbul-Yenikapı-Bostancı'ya 7 bin 440 yolcu ve 1353 motorlu araç taşımayı hedefleyen İDO; bayramın son günü olan yarın ise sefer sayısını 12'den 13'e yükseltecek.

İDO, saat 04.00'de başlayan  karşılıklı yolcu taşıma seferlerini, gece 23.55'e kadar sürdürüyor.

ÇANAKKALE FERİBOT İSKELESİNDE YOĞUNLUK

Çanakkale Feribot İskelesi'nden boğazın Avrupa yakasındaki Eceabat İlçesi ile Kilitbahir Köyü'ne geçmek isteyenler de uzun araç kuyruğu oluşturdu. Deniz ulaşımını sağlayan Gestaş'ın feribotları 'Dolmuş usulü' çalışarak tatilcileri boğazın diğer yakasına taşıyor.

Dönüş yolunun kalabalık olacağını düşünerek erken yola çıkanların araçları, Çanakkale Feribot İskelesi'nde dün de yaklaşık 1 kilometrelik feribot kuyruğu oluşturmuştu. Bu sabah erken saatlerde sakin olan feribot iskelesine gelenler, hiç beklemeden boğazın Avrupa yakasındaki Eceabat İlçesi ile Kilitbahir Köyü'ne geçmişti. Ancak, öğle saatlerinden itibaren dönüş yolundaki tatilcilerin aynı anda kente giriş yapmasıyla Çanakkale Feribot İskelesi'ndeki araç kuyruğu yaklaşık 2,5 kilometreye uzadı. İskele Kavşağı'nda trafik polisleri bir yandan feribot kuyruğunu düzenlerken, bir yandan da şehiriçi trafiğinin akışını sağlıyor.

Çanakkale Boğazı ile Adalar hattında deniz ulaşımını sağlayan Gestaş firması ise, Çanakkale-Eceabat ve Çanakkale-Kilitbahir hatlarında toplam 8 feribot ile saatsiz sefer yapıp, uzayan araç kuyruğunu eritmeye çalışıyor. Bu arada daha çok Bursa istikametinden gelen araçların geçiş için kullandığı Lapseki ve Çardak feribot iskelelerinde ise birer buçuk kilometre uzunluğunda kuyruk oluştu. Polis ekipleri, Gelibolu'ya geçişin sağlandığı Lapseki ve Çardak feribot iskelelerinin sakin olması nedeniyle, İzmir güzergahından Çanakkale merkezine hareket halindeki tatilcileri, denetim noktalarında bilgilendirerek, Lapseki ve Çardak feribot iskelelerine yönlendiriyor.

KOCAELİ'DE YOĞUNLUK

TEM yolu ve D-100 Karayolu'nun İstanbul istikameti Kocaeli kesiminde de yoğunluk yaşandı. Maddi hasarlı ve yaralamalı kazalar nedeniyle trafik zaman zaman durma noktasına geldi. Trafik ekipleri güzergahlarda önlem alarak trafiği yönlendirdi. TEM'deki yoğunluğun bugün ve yarın devam etmesi bekleniyor. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

İran’dan sert saldırı uyarısı!

SONRAKİ HABER

Gazeteci Doğan Yurdakul hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...