24 Temmuz 2012 07:44

79 yaşındaki Sittî Ana serbest bırakıldı

Bir hafta önce cezası Yargıtayca onanan ve ardından tutuklanan Barış Annesi 79 yaşındaki Sittî Şen için ceza infaz savcılığına yapılan başvurunun kabul edilmesi üzerine bugün serbest bırakıldı. Sittî Ana, sonu ölüm bile olsa mücadele etmeye devam edeceğini söyledi.Siirt'te 2006 yılında PKK lideri Abdullah Ö

79 yaşındaki Sittî Ana serbest bırakıldı
Paylaş


Siirt'te 2006 yılında PKK lideri Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridi protesto etmek için açlık grevine girdiği için yerel mahkemece kendisine "örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla 20 ay hapis cezası verilen 79 yaşındaki Sittî Şen, Yargıtay 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nin cezayı onaması üzerine 14 Temmuz'da tutuklanarak Siirt E Tipi Kapalı Cezaevi'ne konulmuştu.

DİHA'nın gündeme taşıdığı; Taraf, Özgür Gündem, BirGün, Evrensel gibi gazetelerde yayınlanan haberler sonrası kamuoyunda büyük bir tepki oluşmuştu. Tepkiler sonrası Şen için savcılığa yapılan itiraz kabul edilerek, bugün tahliye edildi. Şen cezaevi kapısında BDP İl Eş Başkanı Seracettin Kayran, Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, İHD ve TUHADDER temsilcileri ve çok sayıda tutuklu yakını tarafından karşılandı.

Sittî ananın cezaevi çıkışındaki ilk sözleri, "Beni bıraktılar" oldu. Dün akşamdan beri yapılacak sürgünlerden dolayı cezaevinde protestoların olduğunu ifade eden Şen, 14 Temmuz'da Diyarbakır'da yapılacak mitinge giderken daha önce onanmış cezasından dolayı gözaltına alındığını ve tutuklandığını söyledi. 10 gündür cezaevinde olduğunu ve tutuklular tarafından büyük ilgi ve alaka gördüğünü belirten Şen, 6 yıl önce PKK Lideri Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılması için yapılan açlık grevine katıldığından dolayı bu cezanın kendisine verildiğini hatırlatarak, "Bundan sonra da cezaevi değil, sonu ölüm bile olsa Kürt halkının değerlerini ve onurunu korumak için her türlü etkinliğe katılmaya ve Kürt özgürlük mücadelesi ile birlikte hareket etmeye devam edeceğim" dedi.

Ardından konuşan Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, kanunlar değişmesine rağmen zihniyetlerin değişmediğini söyledi. (Siirt/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Suriyelilerin kaderini ÖSO mu belirliyor?

SONRAKİ HABER

Refahiye'de patlama: 2 uzman çavuş yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...