02 Eylül 2017 17:45

Türkiye, Ukrayna'ya 2-0 yenildi

A Milli Erkek Futbol takımı 2018 Dünya Kupası elemelerinde Ukrayna'ya deplasmanda 2-0 yenildi.

Paylaş

A Milli Futbol Takımı, Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde Ukrayna ile deplasmanda karşılaştı. Ukrayna, 18 ve 42'de Andriy Yarmolenko'nun golleriyle sahadan 2-0 galip ayrıldı.

Maçın 18'inci dakikasında Yarmolenko'nun attığı golle 1 farkla öne geçen Ukrayna, 42'nci dakikada atılan golle ilk yarıyı 2 farkla önde tamamladı. İkinci golü de Andriy Yarmolenko attı. Golde, kaleye kadar ilerleyen Evgen Konoplyanka'nın asisti önemli rol oynadı.

Maçın ikinci yarısında gol olmayınca Ukrayna, grupta 6. maçlar sonucunda 14 puana yükseldi. Hırvatistan'ın Kosova ile oynayacağı maç kötü hava koşulları nedeniyle yarım kaldı. Hırvatistan, pazar günü oynanan maçı 1-0 kazanarak 16 puana yükseldi ve liderliğini korudu. 2. sıradaki İzlanda ise deplasmanda Finlandiya'ya 1-0 yenildi ve 13 puanda kaldı.

Grupta Türkiye 11 puanla 4. sırada. 

LUCESCU'NUN İLK MAÇIYDI

Maç aynı zamanda Fatih Terim'in ayrılmasının ardından milli takımın başına getirilen Teknik Direktör Mircea Lucescu'nun da ilk maçıydı.

Karşılaşmayı İspanya Futbol Federasyonu'ndan David Fernandez Borbalan yönetti. Borbalan'ın yardımcılıkları Raul Cabanero Martinez ve Diego Barbero Sevilla yaptı. Maçın dördüncü hakemi ise Jose Maria Sanchez Martinez'di.

Ev sahibi Ukrayna'nın ilk 11'i şöyleydi: Pyatov, Butko, Rotan, Khacheridi, Matviyenko, Stepanenko, Kryvtsov, Yarmolenko, Kovalenko, Konoplyanka, Kravets.

Lucescu'nun belirlediği ilk 11'de ise Volkan Babacan, Şener, Serdar, Mehmet Topal, İsmail Köybaşı, Ozan, Emre, Tolga Ciğerci, Hakan Çalhanoğlu, Cengiz, Cenk Tosun yer aldı.

FEMEN'DEN 'ERDOĞAN' EYLEMİ

Ukrayna-Türkiye maçı öncesi kadın hakları örgütü FEMEN'in bir üyesi göğsünde "Erdoğan killer(Erdoğan katil) yazısıyla sahaya girdi.  FEMEN'in birçok önemli yöneticisi Ukraynalı.

SÜRPRİZ SONUÇ: FİNLANDİYA 1 - İZLANDA 0

Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde A Milli Takımı'nın da bulunduğu I Grubu'nda Finlandiya-İzlanda maçında süpriz bir sonuç çıktı. Finlandiya ev sahibi olduğu karşılaşmada İzlanda'yı 8'inci dakikada Alexander Ring'in attığı golle 1-0 yendi.

HIRVATİSTAN-KOSOVA MAÇI YARIDA KALDI

I Grubundaki bir başka karşılaşma olan Hırvatistan-Kosova maçı yoğun yağış nedeniyle yarıda kaldı. İsveçli hakem Stefan Johannesson karşılaşmanın 24'üncü dakikasında skor 0-0'ken karşılaşmayı yoğun yağış sebebiyle durdurdu ve tatil etti.

DÜNYA KUPASI AVRUPA ELEMELERİNDE ALINAN DİĞER SONUÇLAR

  • Isco, İtalya karşısında 2 golle yıldızlaştı

Günün öne çıkan maçında G grubunda İspanya, İtalya'yı Santiago Bernabeu Stadı'nda oynanan maçta 3-0'la geçti. İspanya'nın gollerini 13 ve 40'ta Isco, 77'de Alvaro Morata kaydetti. İspanya grupta 19 puanla lider. İtalya ise 16 puanla ikinci.

D GRUBU

Gürcistan - İrlanda Cumhuriyeti  1-1

Sırbistan - Moldova  3-0

Galler - Avusturya 1-0

G GRUBU

Arnavutluk - Liechtenstein 2-0

İsrail - Makedonya 0-1

İspanya - İtalya  3-0 (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Altyazı’nın eylül sayısı bayilerde

SONRAKİ HABER

Heykel sanatının ustalarına saygı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...