02 Eylül 2017 17:15

Altyazı’nın eylül sayısı bayilerde

Aylık sinema dergisi Altyazı'nın eylül sayısı baiylerdeki yerini aldı.

Paylaş

Altyazı aylık sinema dergisi yeni sezona başlarken, kapağını temmuz ayında hayatını kaybeden Efsanevi Oyuncu Jeanne Moreau’ya ayırıyor. Altyazı, Fransız Yeni Dalgası’nın bu ikonik yüzünü, altmışlı yıllardan itibaren en büyük Avrupalı yönetmenlerle çalışmış bu usta oyuncuyu, Jules ve Jim’den (Jules et Jim) Gece’ye (La Notte) en unutulmaz rollerinden bir seçkiyle anıyor.

TUTKU OYUNU

İlk gösterimi Cannes Film Festivali’nde gerçekleşen Tutku Oyunu (L’Amant Double) François Ozon’un en hınzır filmlerinden biri. Engin Ertan, sürprizlerle dolu bu erotik gerilimi, Brian de Palma, Polanski ve Cronenberg gibi yönetmenlerin filmleriyle kurduğu diyalog üzerinden inceliyor.

GEORGE A. ROMERO

‘Yaşayan ölüler’in yaratıcısı George A. Romero, temmuz ayında hayata veda etti. Fatma Cihan Akkartal, ’60’lı yılların sonunda Yaşayan Ölülerin Gecesi’yle (Night of the Living Dead) çıkış yapan usta yönetmenin sinemasını incelediği yazısında, Romero filmlerinde iktidar mücadelesinin bir simgesi olarak kullanılan zombilerin beyazperde yolculuğuna yakından bakıyor.

I LOVE DICK

Chris Kraus’un aynı adlı kült kitabından uyarlanan I Love Dick, gerçek ile kurmaca, otobiyografi ile fantezi arasındaki sınırları bulanıklaştırıyor. Gözde Onaran, diziyi özellikle kadını ele alış biçimi nedeniyle dikkate değer buluyor.

UMUT TAZELEYEN FİLMLER ve BİR SİNEMA PSİKOPATININ LİSTESİ

Umut Tazeleyen Filmler köşesinin bu sayıdaki konuğu, Şair ve Yazar Haydar Ergülen, Jean Vigo’nun 1934 tarihli klasiği Geçip Giden Çatana’yı (L’Atalante) kaleme alıyor. Bir Sinema Psikopatının Listesi’nde ise yazar ve yayımcı Tanıl Bora, ‘Zaaflarımın Aynası’ adını verdiği kişisel bir film seçkisini Altyazı okurlarıyla paylaşıyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Karşıyaka’nın kozu taraftarı

SONRAKİ HABER

Türkiye, Ukrayna'ya 2-0 yenildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...